Σφοδρό πλήγμα για την κυβέρνηση το Ευρωβαρόμετρο – Αναξιόπιστη στη διαχείριση κονδυλίων της ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρό πλήγμα για την κυβέρνηση το Ευρωβαρόμετρο – Αναξιόπιστη στη διαχείριση κονδυλίων της ΕΕ

SHARE THIS

Το 89% των πολιτών ζητά «διαφάνεια και δημοκρατική λογοδοσία» για τα κοινοτικά κονδύλια που θα πάρει η Ελλάδα, γκρεμίζοντας την επικοινωνιακή εικόνα που χρίζει η κυβέρνηση με τα φίλια ΜΜΕ της.

Καταπέλτης είναι για την κυβερνητική διαχειριστική (αν)επάρκεια το Ευρωβαρόμετρο που δημοσιεύτηκε χθες που συνιστά σφοδρότατο πλήγμα στην επικοινωνιακή της εικόνα στην οποία η ΝΔ επενδύει με κάθε κόστος.

Μετά τις έντονες αποδοκιμασίες προς τον πρωθυπουργό, προστίθεται ένα ακόμη πλήγμα για την επικοινωνιακή εικόνα της κυβέρνησης από τη δημοσίευση του Ευρωβαρόμετρου που αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες πολίτες κρίνουν ως αναξιόπιστη αυτήν και τις πρακτικές διαχείρισής της.

Χαρακτηριστικό είναι το μάλιστα το εύρημα ότι το 89% των Ελλήνων στην Ευρώπη ζητά «διαφάνεια και δημοκρατική λογοδοσία» για τα κοινοτικά κονδύλια που θα πάρει η Ελλάδα.

Παρά την συνεχή θετική προβολή που χαρίζουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τα ΜΜΕ της χώρα, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 53% των Ελλήνων δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την χρήση των κοινοτικών κονδυλίων, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρος να είναι 41%.

Ενόψει δε, του νέου σφοδρότατου κύματος ακρίβειας το Ευρωβαρόμετρο αντανακλά την μεγάλη ανησυχία των πολιτών, με έναν στους δύο Έλληνες να ζητά στήριξη της οικονομίας και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο:

  • 9 στους 10 στην Ελλάδα (4 στους 5 στην ΕΕ) δηλώνουν ότι η ΕΕ θα πρέπει να παρέχει πόρους μόνο στα κράτη μέλη που σέβονται το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές.
  • 67% των πολιτών στην Ελλάδα (60% στην ΕΕ) προσδοκούν ότι τα έργα του NextGenerationEU θα βοηθήσουν τη χώρα τους να ξεπεράσει τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.
  • 41% των ερωτηθέντων στην ΕΕ (53% στην Ελλάδα) αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης τους να κάνει ορθή χρήση των πόρων του NextGenerationEU.
Exit mobile version