Συνοδευόταν μάλιστα και από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρωτοσέλιδο για το δίκαιο αίτημα των εκατοντάδων πρώην εργαζομένων της «Χ.Κ.Τεγόπουλος».Οι περίπου 850 εργαζόμενοι διεκδικούν το αυτονόητο. Να πάρουν μετά από 10 χρόνια και πλέον τα δεδουλευμένα τους τα οποία προς το παρόν τους στερούνται. Σε λίγες ημέρες θα έπαιρναν μέρος από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις αλλά πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με τις καταχρηστικές ανακοπές από τις τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς.

To σχετικό πρωτοσέλιδο – κάλεσμα

Και η σημερινή ανάρτηση του κ. Καρελιά, λίγο πριν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

«Τώρα λύση», ζητούν οι πρώην εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν έξω από την Alpha Bank

Κίνημα Αλλαγής: Τροπολογία υπέρ των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»

Τροπολογία με στόχο την προνομιακή κατάταξη εργαζομένων στη διανομή πτωχευτικής περιουσίας κατέθεσαν στις 23 Ιουνίου 2020, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με πρώτους υπογράφοντες τη Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Μιχάλη Κατρίνη. Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας σημειώνεται ότι «με αφορμή και την πτώχευση σημαντικών επιχειρήσεων, λ.χ. από το πεδίο των ΜΜΕ (Ελευθεροτυπία κ.α.), οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων αυτών συμμετέχουν πλέον στη διανομή του προϊόντος εκποίησης της πτωχευτικής περιουσίας χωρίς να διατηρούν προνόμιο, επόμενοι της κατάταξης των τραπεζών. Επισημαίνεται ότι η θέσπιση του εν λόγω προνομίου είχε γίνει προς υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων που μετατρέπονται σε δανειστές της επιχείρησης.

Ο κοινωνικός σκοπός που υπηρετεί το προνόμιο αυτό έγκειται στην ισχυρή, αλλά δίκαιη προστασία εκείνων που με την προσωπική τους εργασία βοηθούν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Στην έννοια δε των εργατικών απαιτήσεων εμπεριέχονται όχι μόνο οι απαιτήσεις για τις δεδουλευμένες αποδοχές αλλά και κάθε είδους πρόσθετες αποδοχές, προσαυξήσεις και επιδόματα. Πριν από το 2015, οι απαιτήσεις αυτές (άρθρο 975 παρ. 3 ΚΠολΔ) θεωρούνταν ανέκαθεν “υπερπρονομιακές” και ικανοποιούνταν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα από το πλειστηρίασμα, έναντι ιδίως των τυχόν συντρεχουσών απαιτήσεων τραπεζών».

Μήνυμα του Γιώργου Καρελιά, εκπροσώπου των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας
Πηγή: Flash