‘Ενα από τα πολλά δείγματα της αυταρχικής στάσης της είναι η ένταση που επικράτησε νωρίτερα σήμερα, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στη διάρκεια διαμαρτυρίας εργαζομένων Ομοσπονδιών και Εργατικών Συνδικάτων, για την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπου και τραυματίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας και της καθαριότητας,  πραγματοποιούν κινητοποίηση με την υποστήριξη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αναλυτικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία έχει προκηρύξει για σήμερα, Τρίτη, τετράωρη στάση εργασίας, με αίτημα την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής: «Ζητάμε την ένταξή μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου. Η Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας έχει ως αντικείμενο την συνέχιση χορήγησης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, για το οποίο ζητάμε διπλασιασμό και επέκταση στις άλλες ειδικότητες». Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει, επίσης, ότι «δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι του ιδίου φορέα, ιδίων επαγγελμάτων, με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο. Όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι».

Η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη έχει εξαιρέσει το προσωπικό του τομέα της Υγείας από τα βαρέα και ανθυγιεινά από τα ασφαλιστικά Ταμεία του Δημοσίου, κάτι που έχει ξεσηκώσει όχι μόνον τους γιατρούς αλλά και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο MEGA η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Γ. Βρούτσης «κρύβονται» πίσω από μια επιτροπή του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να μην δώσουν λύση στο αίτημά τους. «Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε μπορούν να μας κοροϊδεύουν» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι όσοι νοσηλευτές που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ -πλέον ΕΦΚΑ- είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ όσοι έχουν ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο παραμένουν εκτός.

Πηγή: Flash