Δήμαρχος Μετεώρων για το «μπλόκο» στο ταξίδι της Αμάλ: «Έιμαστε θρησκευτικός προορισμός»
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Δήμαρχος Μετεώρων για το «μπλόκο» στο ταξίδι της Αμάλ: «Έιμαστε θρησκευτικός προορισμός»

SHARE THIS

Ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και η ξενοφοβία «μπλοκάρουν» το ταξίδι της Αμάλ, πίσω μάλιστα από τον μανδύα της... Χριστιανοσύνης.

Ότι ο τόπος τους απειλείται και κινδυνεύει από σύμβολα ειρήνης φαίνεται να θεωρεί η δημοτική αρχή στα Μετέωρα που «μπλόκαρε» το ταξίδι της Αμάλ, της κούκλας για τα προσφυγόπουλα.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό δεν θα περάσει τελικά από τα Μετέωρα, το καλλιτεχνικό δρώμενο της «Μικρής Αμάλ», της κούκλας για τα προσφυγόπουλα που περπατάει σε 70 ευρωπαϊκές πόλεις για να αναδείξει ιστορίες προσφυγόπουλων.

Κι αυτό γιατί οι τοπικοί άρχοντες φαίνεται να «έκρυψαν» πίσω από την πανδημία και τα μέτρα προστασίας τις ξενοφοβικές αιτιάσεις τους, όπως ότι πρόκειται για «μουσουλμάνα κούκλα» και «ισλαμικό ομοίωμα», και είπαν «όχι» στην Αμάλ, με τον δήμαρχο Θεόδωρο Αλέκο να τονίζει ότι τα Μετέωρα «είναι θρησκευτικός προορισμός».

Ειδικότερα, όπως δημοσιεύει το Alfavita,  σε συνεδρίασή του, το βράδυ της Δευτέρας 23/8, που ανέδειξε το το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε σχετικά με την «Αίτηση για το καλλιτεχνικό έργο “The Walk” (μαριονέτα Αμάλ) – άδεια πεζοπορίας και κινηματογράφησης στη θέση Μεσοχώρι στο Καστράκι», «Όχι κατά πλειοψηφία» με 17 όχι και 5 ναι.

Ο «σοβαρότερος»- όπως αναφέρθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του δήμου- λόγος για να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση ήταν η πανδημία, καθώς σύμφωνα με τον δήμο Μετεώρων θα αποτελούσε εστία μετάδοσης του κορονοϊού.

Αντίθετα η μεγαλύτερη ένσταση που φάνηκε να υπάρχει επί του θέματος ήταν η «προέλευση» της Αμάλ και οι «πραγματικές προθέσεις» των διοργανωτών του έργου.

Οι «φωνές», οι οποίες αντιδρούν, κάνουν λόγο για «μουσουλμάνα κούκλα» και για «ισλαμικό ομοίωμα» που λειτουργεί ως «δόλωμα» των ΜΚΟ με σκοτεινά κίνητρα.

«Είμαστε θρησκευτικός προορισμός», λέει ο δήμαρχος Καλαμπάκας – Μετεώρων

Το GRTimes.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μετεώρων Θεόδωρο Αλέκο, ο οποίος παρά τις αντιδράσεις, επανέλαβε την αρχική τοποθέτησή του, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Αλέκος είχε δηλώσει: «Ανησύχησα όταν έμαθα από τα τοπικά μέσα για τον ερχομό της Αμάλ, γιατί ένα ομοίωμα μουσουλμάνας κόρης έρχεται στην περιοχή μας. Για λόγους θρησκευτικούς, επειδή είμαστε μια περιοχή όπου βρίσκονται τα Μετέωρα, η μοναστηριακή πολιτεία, η πόλη και ο δήμος μας είναι θρησκευτικός προορισμός, είμαστε αντίθετοι στο να έρθει η συγκεκριμένη μουσουλμάνα κούκλα».

Ενώ πρόσθεσε πως: «Ο δήμαρχος πρέπει να προσέχει την υγεία των δημοτών του και η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη λόγω έξαρσης των κρουσμάτων, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να γίνει μια τέτοια εκδήλωση». Ξεκάθαρος ήταν όμως ο κ. Αλέκος στο ότι «ο ίδιος, το δημοτικό συμβούλιο αλλά και η πολίτες της Καλαμπάκας δεν είναι ρατσιστές και μισαλλόδοξοι όπως χαρακτηρίστηκαν από μέσα ενημέρωσης και τοπικούς φορείς τις προηγούμενες ημέρες όταν πήρε δημοσιότητα το θέμα».

Σε ερώτηση για την άποψη μέρους της τοπικής κοινωνίας αλλά και μελών του δημοτικού συμβουλίου ότι η κούκλα Αμάλ είναι ένα είδος… “δούρειου ίππου” και ότι πίσω της κρύβονται υπόγεια συμφέροντα ΜΚΟ, ο δήμαρχος είπε πως είναι ενήμερος για τις συγκεκριμένες απόψεις, αλλά δεν θα ήθελε να τις σχολιάσει.

Σημειώνεται ότι η Αμάλ είναι μία κούκλα 3,5 μέτρων, δημιουργία της διακεκριμένης ομάδας Handspring Puppet Company και αντιπροσωπεύει όλα τα εκτοπισμένα παιδιά του κόσμου, πολλά από τα οποία ζουν μακριά από τις οικογένειες τους.

Η μικρή Αμάλ θα ταξιδέψει περισσότερα από 8.000 χλμ, μεταφέροντας το μήνυμα «Μη μας ξεχνάτε». Η «μικρή Αμάλ» μπορεί να διανύσει 8.000 χλμ. και να περάσει από 70 πόλεις μέχρι τον τελικό της προορισμό ανάμεσά τους και τα γειτονικά, στην Καλαμπάκα, Τρίκαλα αλλά η μόνη αντίσταση που συνάντησε μέχρι στιγμής ήταν το στοπ του δήμου Μετεώρων.

Exit mobile version