Στην υπηρεσία της ΕΛΑΣ το «ηχητικό κανόνι» ελέγχου και καταστολής κατά προσφύγων
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Στην υπηρεσία της ΕΛΑΣ το «ηχητικό κανόνι» ελέγχου και καταστολής κατά προσφύγων

SHARE THIS

Associated Press και Deutsche Welle έγραψαν για το νέο εργαλείο καταστολής της ΕΛΑΣ που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην ακοή.

Τα βλέμματα του Διεθνούς Τύπου έχει συγκεντρώσει η νέα τεχνολογία καταστολής της ΕΛΑΣ, ένα «κανόνι ήχου» που θα χρησιμοποιηθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο κατά προσφύγων, το οποίο έχει ήδη δοκιμαστεί εναντίον διαδηλώσεων στις ΗΠΑ.

Το «ηχητικό κανόνι» (Long Range Acoustic Device – LRAD) που προμηθεύτηκε η χώρα μας από τις ΗΠΑ επελέγη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Μ. Χρυσοχοΐδης ως το νέο επιχειρησιακό εργαλείο που θα εμποδίζει τους κατατρεγμένους πρόσφυγες που προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο και τα συντρίμμια, μέσω του Έβρου σε κάποια χώρα της ΕΕ.

Το Associated Press και το Deutsche Welle κάλυψαν με κάμερες, drone και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό προσπαθεί να διαφημίσει την Ελλάδα ως «φρούριο» που δεν υποδέχεται πλέον φιλικά τους απελπισμένους που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το Associated Press αναφέρει ότι το «κανόνι ήχου» είναι «μέρος μιας τεράστιας σειράς πειραματικών νέων ψηφιακών φραγμών που εγκαθίστανται και δοκιμάζονται κατά τη διάρκεια των ήρεμων μηνών της πανδημίας κοροναϊού στα ελληνικά σύνορα» των 200 χιλιομέτρων με την Τουρκία για να σταματήσουν οι άνθρωποι να εισέρχονται παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντίστοιχες αναφορές έκαναν και μεγάλα ξένα ΜΜΕ, όπως η DW και όλα τονίζουν ότι πρόκειται για ευρωπαϊκές «δοκιμές» σε ελληνικό έδαφος, με στόχο πρόσφυγες.

Τα LRAD εμφανίστηκαν στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων στα τέλη της δεκαετίας του 2000, όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκινούσε είχε βγάλει τους πολίτες στους δρόμους. Η συχνότητα και η ένταση του ήχου που εκπέμπουν στοχευμένα κατά πολιτών μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στην ακοή, ωστόσο η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση επιλέγουν να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον ανθρώπων, οικογενειών και παιδιών που αναζητούν κάτι καλύτερο…

Exit mobile version