Επίθεση τύπου DDoS στη ROSA
UNCATEGORIZED

Επίθεση τύπου DDoS στη ROSA

SHARE THIS

Η ομάδα της ROSA βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι σήμερα ο server μας δέχθηκε επίθεση από bots. Συγκεκριμένα, δεχθήκαμε επίθεση DDoS, η οποία είναι μια κοινή μέθοδος επίθεσης, προσβάσιμη σε όλους, που χρησιμοποιεί την υπερβολική επισκεψιμότητα για να διαταράξει τις λειτουργίες ενός ιστότοπου.

Οι αιφνίδιες και μαζικές επισκέψεις ανεβάζουν την κυκλοφορία μιας ιστοσελίδας κατακόρυφα, μπορούν να επιβαρύνουν τα συστήματα και να αποτρέψουν την σύνδεση στους κανονικούς χρήστες.

Η θέση μας είναι δυσάρεστη, όχι γιατί δεν γνωρίζουμε ότι τα λεγόμενά μας και οι παρεμβάσεις μας προκαλούν ενόχληση σε όσους αισθάνονται δυσανεξία στην δημοκρατία και τον πλουραλισμό, που προάγουμε ως πρωτοβουλία. Η θέση μας είναι δυσάρεστη, διότι ελπίζαμε ότι όσοι ενοχλούνται από εγχείρημά μας θα είχαν την ελάχιστη αξιοπρέπεια να εκφράζονται δημόσια και όχι να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους.

Φυσικά η τακτική της «κουκούλας» είναι μάλλον συνυφασμένη με την πορεία τους σε βαθμό που αδυνατούν να την αποτινάξουν. Σε πείσμα τους λοιπόν, εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δικαίωμα έκφρασης σε ένα περιβάλλον αποκλεισμού των κοινωνικά αδύναμων ομάδων από τα παραδοσιακά media.

Οι επιθέσεις αυτές δεν μας πτοούν. Ίσα-ίσα μας πεισμώνουν. Μας θυμίζουν ότι παλεύουμε για το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα στην ελεύθερη άποψη, την ενημέρωση και την έκφραση των κοινωνικά αδύναμων.

Exit mobile version