Δίκη Τοπαλούδη: Απέναντι στην εισαγγελέα ο κ. Σκέρτσος της ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη Τοπαλούδη: Απέναντι στην εισαγγελέα ο κ. Σκέρτσος της ΝΔ

SHARE THIS
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άκης  Σκέρτσος μέσω facebook άσκησε αυστηρή κριτική κατά της έδρας της στην ανοιχτή δικαστική υπόθεση για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο κ . Σκέρτσος , πέρα από τη δημόσια κριτική που ασκεί στην εισαγγελέα μίας εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης, προχωρά και σε «συστάσεις» για το πως «θέλουμε» τον δικαστικό λειτουργό, κάνοντας λόγο για «δικαστικό λαϊκισμό» και «αποφάσεις που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη».

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Ακη Σκέρτσου στο facebook:

Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση.

Η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου προϋποθέτει δικαστικούς λειτουργούς που αποφεύγουν τις συναισθηματικές ταυτίσεις ακόμη και με τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων. Ακριβώς διότι δεν πρέπει να αφήνουν καμία χαραμάδα αμφιβολίας ότι κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες ή με το κατά που δείχνει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε άλλωστε σημαντική ανασφάλεια δικαίου.

Τον δικαστικό λειτουργό τον θελουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της δικαιοσυνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος.

Εύχομαι από καρδιάς οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει.

Η ανάρτησή του:

Η δικαιοσύνη ως έννοια δεν είναι ταυτόσημη ούτε με εκείνη του θεσμού ούτε με εκείνη του Δικαίου. Είναι όμως, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σφαίρα του ηθικού και ο καθένας μπορεί να κρίνει αν η αγόρευση ήταν ηθικώς ορθή.

Exit mobile version