«Έχουμε καπιταλισμό, δεν εγγυώμαι τίποτα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έχουμε καπιταλισμό, δεν εγγυώμαι τίποτα»

SHARE THIS

Τας… χείρας του ένιψε ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σχετικά με τις μειώσεις μισθών των υπαλλήλων. Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν οι μισθοί των υπαλλήλων θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο ή αν θα επιτρέπεται στους ιδιώτες να προχωρήσουν σε μείωση μισθών, απαντώντας με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι «Δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία. Καπιταλισμό έχουμε»!

Ο άλλοτε Γραμματέας της ΚΝΕ (Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας), απέδειξε και σήμερα ότι έχει ασπαστεί πλήρως το δόγμα του καπιταλισμού αφού κατέστησε σαφές με τον πλέον ωμό τρόπο ότι και σε αυτήν την περίπτωση, τα “μάρμαρα της κρίσης” θα τα πληρώσουν οι συνήθεις… οι εργάτες!

Οι δημοσιογράφοι επεσήμαναν στον κ . Θεοδωρικάκο ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που θέτει το ρυθμιστικό πλαίσιο, για μισθούς και απολύσεις, αλλά εκείνος επέμεινε στις διαπιστώσεις περί «υφεσιακού κύματος».

Δείτε το απόσπασμα:

Φάσκει κι αντιφάσκει η κυβέρνηση

Στη συνέχεια της συνέντευξης, και αφού τέθηκε και το θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε μεν στην αρχή ότι «η κυβέρνηση υπερασπίζεται τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων», ωστόσο αμέσως μετά μίλησε για αναπόφευκτη αύξηση της ανεργίας, για υφεσιακό κύμα που ήρθε «εξ ολοκλήρου» από την επιδημία και κατόπιν υπερασπίστηκε «τον Μητσοτάκη που πρώτος κατέβασε τα ρολά».

Κουνώντας το δάχτυλο στους δημοσίους υπαλλήλους

Στο ίδιο μήκος κύματος, του “μαστιγίου και του καρότου”, ο αρμόδιος για το δημόσιο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος, κούνησε λίγο και το δάχτυλο στους δημόσιους υπαλλήλους, δηλώνοντας: «Γενικά θα έλεγα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αξίζει να καταβάλουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες και να κερδίσουν σε κύρος», προσθέτοντας περί «απόλαυσης μονιμότητας»: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν τη μονιμότητα στη δουλειά τους και οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι εργάζονται για το καλό του συνόλου και περισσότερο από όσο πρέπει».

Κλείνοντας, επέλεξε να καταλήξει στη φράση «αυτή η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη με όλους» (;) ελπίζοντας μάλλον οι εργαζόμενοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι να είχαν ανοίξει μόλις τους δέκτες τους.

Exit mobile version