Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τα social media με κάνουν να νιώθω σκουπίδι
AP PHOTO
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τα social media με κάνουν να νιώθω σκουπίδι

SHARE THIS

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους νέους και την επίδραση των κοινωνικών δικτύων.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο κορυφαίος των Μπακς στην νίκη τους με 123-85 επί των Χόρνετς. Μετά τον αγώνα αναφέρθηκε στο παιχνίδι με δηλώσεις του, ωστόσο αρκούσε μία ερώτηση για να δώσει μία σπουδαία απάντηση.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους νέους και την επίδραση των κοινωνικών δικτύων.

Οι δηλώσεις του

«Η νέα γενιά κοιτάζει τα social media και τι λένε για αυτούς. Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα όμως, δεν είναι αληθινό αυτό. Όταν πηγαίνω τα παιδιά μου στο σχολείο κανείς δεν μου λέει ότι έχασα 7-8 βολές. Ο δάσκαλος, οι γονείς δεν μου το λένε αυτό. Δεν είναι αυτός ο πραγματικός κόσμος. Αν πάω στα social media με κάνουν και νιώθω σαν να είμαι σκουπίδι», είπε χαρακτηριστικά ο Αντετοκούνμπο, για να δώσει στη συνέχεια μια συμβουλή σχετικά με το πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό.

«Δεν έχει σημασία τι λένε στα social media για σένα. Όταν λένε καλά πράγματα για εσένα, δεν είσαι τόσο καλός. Όταν λένε άσχημα πράγματα για εσένα, δεν είσαι τόσο κακός. Απλώς συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις. Να είσαι ανταγωνιστικός και, αν μείνεις στην πορεία σου, θα συμβούν καλά πράγματα. Βλέπω αγώνες. Δεν βλέπω highlights. Η νέα γενιά βλέπει highlights και mixtape. Εγώ κοιτάζω εμένα, το σουτ μου, τις πάσες που δεν βλέπω και έπρεπε να δω. Τέτοια πράγματα παρακολουθώ».

«Ήρθα από το πουθενά, εγώ δεν έπρεπε καν να είμαι εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας για το σκεπτικό που είχε την διετία (2019-2020) που κατέκτησε σερί βραβεία του MVP της σεζόν.

«Θα είμαι ειλικρινής. Όλοι περιμένουν να πω ότι ήμουν συγκεντρωμένος και στόχευα στο βραβείο. Προφανώς όταν ο Κόμπι με προκάλεσε στην offseason έγινε από ατύχημα. Νομίζω ότι έστελνε προκλήσεις σε παίκτες στο πλαίσιο διαφήμισης, όπως στον Τόμας και τον ΝτεΡόζαν. Τότε το είδα, του έγραψα στο twitter και μου είπε να κερδίσω το βραβείο. Αυτό το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά μπαίνοντας στην σεζόν απλώς έπαιζα σκληρά έχοντας για πρώτη φορά προπονητή τον Μπουντενχόλζερ και συμπαίκτες τον Λόπεζ, τον Κόνατον, τον Μπλέντσο. Είχαμε απίστευτη χημεία και άρχισε κουβέντα ότι πάω για το βραβείο και άρχισαν να γίνονται ανταγωνιστικοί. Εγώ ήμουν χαρούμενος που απλώς βρισκόμουν στην συζήτηση.

»Ήρθα από το πουθενά ξέρεις. Όταν μπήκα στο NBA μου είπαν να πάω στην G-League, ότι είμαι πολύ αδύνατος για να παίξω στην λίγκα, ότι δεν θα άντεχα, να πάω πίσω στην Ελλάδα και 6-7 χρόνια μετά ο Κόμπι μου δίνει πρόκληση και είμαι στην κουβέντα για τον MVP. Εγώ δεν έπρεπε καν να είμαι εδώ, οπότε θα τα δώσω όλα, δεν έχω κάτι να χάσω. Έπαιξα σκληρά, έπαιξα για να νικήσω και ο Θεός με ευλόγησε να κερδίσω το βραβείο.

»Όταν νιώσεις κάτι τέτοιο θες να το ξαναζήσεις. Την επόμενη χρονιά έπρεπε να είμαι καλύτερος. Να δουλέψω στο παιχνίδι μου, να γυαλίσω τα όπλα μου. Να κάνω την ομάδα μου καλύτερη. Επέστρεψα έτσι και παίξαμε 60 παιχνίδια. Έγινε αυτό με την φούσκα. Είχαμε ρεκόρ 52-9. Αν δεν συνέβαινε αυτό με την φούσκα ή ο κορονοϊός θα μιλούσαμε διαφορετικα. Ίσως παίρναμε το πρωτάθλημα. Είναι εντάξει.

»Ήρθα λοιπόν με την νοοτροπία ότι οι συμπαίκτες μου περιμένουν κάθε μέρα από εμένα να είμαι σπουδαίος. Οι σπουδαίοι δεν βαριούνται ποτέ. Δεν γίνεται να βαρεθώ να κάνω τα απλά πράγματα. Μπόρεσα να κερδίσω δεύτερο βραβείο. Από τότε είμαι πάντα στην συζήτηση για το βραβείο του MVP. Δεν θέλω να ασχολούμαι όμως με αυτό πια».

Exit mobile version