Νέοι haters στη Νότια Κορέα τονίζουν ότι ο φεμινισμός είναι «ψυχική ασθένεια»
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Νέοι haters στη Νότια Κορέα τονίζουν ότι ο φεμινισμός είναι «ψυχική ασθένεια»

SHARE THIS

«Κάτω οι γυναίκες που μισούν τους άνδρες!» φωνάζουν οι νεαροί άνδρες σε δημόσιες συγκεντρώσεις τους στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Στη Νότια Κορέα ο «κινηματικός αγώνας» για τα δικαιώματα των ανδρών κορυφώνεται. Όπως τονίζουν εκπρόσωποι του νεοσύστατου «αντιφεμινιστικού κινήματος», τα δικαιώματά τους καταπατώνται από τις διακηρύξεις και τις διακρίσεις του νεοφεμινισμού, με τους ίδιους να προσπαθούν να «ακουστεί η φωνή τους» μέσα από τα social media.

«Κάτω οι γυναίκες που μισούν τους άνδρες!» φωνάζουν οι νεαροί άνδρες σε δημόσιες συγκεντρώσεις τους, με έναν από τους επικεφαλής των κινητοποιήσεων, τον Μπάε Ιν-κιού, να δηλώνει ότι «ο φεμινισμός είναι ψυχική ασθένεια, αρρώστια της κοινωνίας». Μαζί με τους ομοϊδεάτες του, ο Μπάε σημειώνει ότι οι θέσεις τους θέλουν να «ενώσουν τον κόσμο, όχι να διχάσουν», με τον ίδιο να δέχεται δωρεές για τη δράση του μέσα από τα καλέσματα συγκεντρώσεων που κάνει από τον προσωπικό του λογαριασμό στο YouTube.

Ο Μπάε Ιν-κιού στην οροφή αυτοκινήτου, μιλά στους ομοϊδεάτες του στη Σεούλ.

«Δικαιοσύνη για τους άνδρες» ενόψει εκλογών

Στη Νότια Κορέα διεξάγονται προεδρικές εκλογές στις 9 Μαρτίου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το 79% των νέων ανδρών κάτω των 20 ετών δηλώνει «θύμα διάκρισης λόγω του φύλου του». «Κάτι πολύ περίεργο και πρωτοφανές συμβαίνει με τη νεολαία στη χώρα» σημειώνουν οι New York Times, με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στην πρωτεύουσα Σεούλ να προσθέτει ότι το ποσοστό των ανδρών μέχρι 30 ετών που δηλώνουν «αντιφεμινιστές» φτάνει το 60%.

Πέρα από τους νεαρούς haters, οι γυναίκες και το φεμινιστικό κίνημα δέχονται επιθέσεις και από δεξιούς και υπερσυντηρητικούς πολιτικούς που προσπαθούν να επωφεληθούν από την «αντιφεμινιστική» τάση στους κόλπους της νεολαίας. Πολλοί πολιτικοί στην προεκλογική τους εκστρατεία αναβιώνουν τα τοξικά, πατριαρχικά στερεότυπα που καλλιεργήθηκαν κατά το παρελθόν, όπως και τα κοινωνικά έθιμα που κάποτε ίσχυαν στη χώρα και καταδίκασαν τις γυναίκες στην αμάθεια, την κακοποίηση και την κακομεταχείριση.

Exit mobile version