Α. Αντωνελάκης για τοξικοεξάρτηση: «Πρέπει να είμαστε σκληροί απέναντι στη χρήση όχι στον άνθρωπο»
@ALEXANDROSANTONELAKIS / SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α. Αντωνελάκης για τοξικοεξάρτηση: «Πρέπει να είμαστε σκληροί απέναντι στη χρήση όχι στον άνθρωπο»

SHARE THIS

«Προσπαθούσα να καλύψω τα κενά που είχα μέσα μου, κενά που είχα από πολύ μικρή ηλικία»

Την προσωπική του ιστορία για τον δύσκολο αγώνα της απεξάρτησης από τις ουσίες, μοιράστηκε ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης, πρώην παίκτης του τηλεοπτικού διαγωνισμού MasterChef, τονίζοντας την σημασία του να μην στιγματίζεται κοινωνικά ένας άνθρωπος που είναι τοξικοεξαρτημένος

Ειδικότερα, ο Α. Αντωνελάκης, μιλώντας σε εκπομπή του Open, μίλησε για την εξάρτησή από τις ναρκωτικές ουσίες και τον αγώνα του για να ξεφύγει από αυτόν τον επικίνδυνο εφιάλτη.

«Ξεκίνησα τη χρήση στα 13 μου χρόνια, δηλαδή πριν από 25 χρόνια. Πρώτη φορά έκανα… με τις παρέες μου. Τα πράγματα βέβαια, δεν ήταν όπως είναι τώρα. Τώρα είναι πολύ ανεξέλεγκτα. Μέχρι τα 15 – 16 μου, νομίζω ότι είχα δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα», δήλωσε ο νεαρός μάγειρας εξιστορώντας την εμπειρία του.

«Δυστυχώς, προσπαθούσα να καλύψω τα κενά που είχα μέσα μου, κενά που είχα από πολύ μικρή ηλικία, οπότε υπήρχαν οι λόγοι για να κάνω χρήση. Πλέον, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν λόγοι για να είναι κάποιος χρήστης, δεν το κάνει απλά επειδή του αρέσει. Προσπαθεί να καλύψει κάποια κενά και εγώ τα δικά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όταν μπαίνεις σε έναν τέτοιο κύκλο, θες να πειραματιστείς και θες κάτι παραπάνω, γιατί δεν σε καλύπτει αυτό. Θέλεις να καλύψεις όλα αυτά τα συναισθήματα τα οποία δεν μπορείς να διαχειριστείς, σαν έφηβος τουλάχιστον, οπότε μπαίνεις σε μια φάση να πειραματιστείς και να φτάσεις μέχρι την ηρωίνη. Αν όμως φτάσεις μέχρι εκεί, είναι και πολύ δύσκολο να βγεις από όλη αυτή την λακκούβα», τόνισε.

Σχετικά με το πως κατάφερε να βγει από το δρόμο των ναρκωτικών ο Αλέξανδρος σημείωσε πως «αυτοί που με βοήθησαν ήταν αυτοί που με έκαναν πέρα. Μου είπαν εμείς σε θέλουμε καθαρό, δεν υποστηρίζουμε αυτό το κομμάτι, αν θες να κάνεις κάτι για αυτό είμαστε μαζί σου αν δεν θες είμαστε απέναντι. Πρέπει να είμαστε σκληροί απέναντι στη χρήση όχι στον άνθρωπο. Τελείωσα επίσης το ΚΕΘΕΑ».

Exit mobile version