«Αδελφή μου, εγώ σε πιστεύω!»: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον βιασμό της 24χρονης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αδελφή μου, εγώ σε πιστεύω!»: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον βιασμό της 24χρονης

SHARE THIS

«Ενάντια σε πατριαρχία, κράτος και κεφάλαιο, αδελφή μου, εγώ σε πιστεύω!»

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην κοινωνία η καταγγελία της 24χρονης κοπέλας, που υποστηρίζει ότι τη νάρκωσαν και τη βίασαν τρία άτομα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και μετά, έχει ξεκινήσει ένα γαϊτάνακι ευθυνών, μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της υπόθεσης από όσους αποτελούν μέρος του προβλήματος. Από όσους κάθε φορά που ακούν για έμφυλη βία λένε “ε θα τον έφτασε στα όριά του”, κάθε φορά που ακούν για παρενόχληση λένε “ναι, αλλά τι φορούσε το θύμα;”, κάθε φορά που ακούν για βιασμό λένε “και γιατί πήγε στο πάρτι” κοκ.

Δεν είναι λοιπόν η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια επίρριψης ευθυνών στο θύμα, είτε άμεσα είτε έμμεσα, είτε “ξεπλένοντας” τους εκάστοτε κακοποιητές, βιαστές, δολοφόνους.

Όμως αυτή τη φορά δε θα περάσει έτσι! Οργανώθηκε συγκέντρωση και έπειτα πορεία προγραμματισμένη για την Παρασκευή 21/1 στο Σύνταγμα, ενάντια στη συγκάλυψη του κυκλώματος, που εικάζεται ότι βρίσκεται πίσω από την υπόθεση.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα: «Ενάντια σε πατριαρχία, κράτος και κεφάλαιο, αδελφή μου, εγώ σε πιστεύω!»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και το απόγευμα της Δευτέρας, στη Θεσσαλονίκη

Με συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τις γυναίκες» και «ξεφτίλες βιαστές στις φυλακές» συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα μέσω social media, στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, σε απόσταση λίγων μέτρων από το κατάστημα.

Σε δηλώσεις της γυναίκα που συμμετείχε στη συγκέντρωση ανέφερε πως «ερχόμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε γιατί φοβόμαστε να βγούμε και να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο, φοβόμαστε γιατί δεν ξέρουμε τελικά ποιος είναι δίπλα μας. Πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση. Δεν υπάρχουν μέτρα σε σχέση με τον βιασμό έτσι ώστε να μας προστατεύουν για να πάμε να μιλήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η κοπέλα έχει μιλήσει ανοιχτά για τον βιασμό της εδώ και δύο ημέρες και ακόμη αναρωτιούνται γιατί πήγε και μίλησε. Αν είναι δυνατόν, πού ζούμε στο μεσαίωνα».

Exit mobile version