Άφησαν χωρίς πλοίο την Κάσο εν μέσω καλοκαιριού – Κρίθηκε μη αξιόπλοο… κατόπιν εορτής
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άφησαν χωρίς πλοίο την Κάσο εν μέσω καλοκαιριού – Κρίθηκε μη αξιόπλοο… κατόπιν εορτής

SHARE THIS

Ακυρώθηκε το παρθενικό δρομολόγιο Κάσος - Κάρπαθος που θα εκτελούσε το πλοίο «Olympus», καθώς στιγμές πριν αναχωρήσει κρίθηκε μη αξιόπλοο.

Αδιανόητο κι όμως αληθινό. Άφησαν στην καρδιά του καλοκαιριού χωρίς πλοίο την Κάσο, καθώς το πλοίο Olympus, ενώ ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για το νησί, τελικά κρίθηκε μη αξιόπλοο, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού οι επιβάτες είχαν ήδη επιβιβαστεί.

Οι τοπικές Αρχές και οι κάτοικοι της Κάσου είναι αγανακτισμένοι για την εγκατάλειψη και την αδιαφορία και στο πλαίσιο κινητοποιήσεων έβαλαν «λουκέτο» σε δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα, ενώ ύψωσαν και μαύρες σημαίες. Μάλιστα, σε ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο κάνει λόγο για «κακούς και καθυστερημένους χειρισμούς από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας» και την καλούν να δρομολογήσει άμεσα αξιόπλοο πλοίο για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Σήμερα λαμβάνει χώρα έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας για τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στην Κάσο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για το περιστατικό ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος αρχικά παραδέχθηκε πως πρόκειται για ένα δυσάρεστο συμβάν και ειδικά μεσούσης της τουριστικής περιόδου και εξήγησε πως η καθυστερημένη επιθεώρηση του πλοίου από το Λιμενικό Σώμα ώστε να κριθεί η αξιοπλοοία του πλοίου οφείλεται στην καθυστερημένη παράδοση των απαραίτητων εγγράφων από τον νηογνώμονα, χωρίς φυσικά να αναλάβει όποια ευθύνη αντιστοιχεί στο υπουργείο.

Ο δήμαρχος Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, προειδοποίησε με δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν επιλυθεί άμεσα το θέμα. 

Exit mobile version