Αύξηση κρουσμάτων: Η κυβέρνηση εξετάζει νέα σκληρά μέτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση κρουσμάτων: Η κυβέρνηση εξετάζει νέα σκληρά μέτρα

SHARE THIS

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων έχει προβληματίσει την επιτροπή των λοιμοξιολόγων του υπ. Υγείας.

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων έχει προβληματίσει την επιτροπή των λοιμοξιολόγων του υπ. Υγείας, η οποία δεν κρύβει τον προβληματισμό της για την ταχύτητα μετάδοσης του κορονοϊού το τελευταίο διάστημα.

Ήδη από τις αρχές του χρόνου ο προβληματισμός είναι έντονος για το βρετανικό στέλεχος του ιού, το οποίο έχει εξαπλωθεί σε πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η επιτροπή του υπ. Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, με το ενδεχόμενο να εισηγηθεί στην κυβέρνηση ένα νέο lockdown αντίστοιχο με εκείνο του Μαρτίου 2020 να είναι ορατό. Η σημερινή και αυριανή ημέρα θα είναι κρίσιμες για τα βήματα που θα ακολουθηθούν, με κύριο γνώμονα τον αριθμό των κρουσμάτων και τον δείκτη μεταδοτικότητας, ιδιαίτερα στην Αττική, με την επιτροπή να θέλει να εισηγηθεί τις προτάσεις της μέχρι την Πέμπτη.  

Οι προτάσεις που φαίνεται να εξετάζονται αφορούν στο κλείσιμο των κομμωτηρίων, των κέντρων μανικιούρ-πεντικιούρ, των συνεργείων αυτοκινήτων και ΚΤΕΟ, στην αύξηση της τηλεργασίας στο δημόσιο, την απαγόρευση της κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 9μμ μέχρι τις 5πμ, αλλά και την εισαγωγή νέων περιοριστικών μέτρων στο λιανεμπόριο. Όσο για τα σχολεία, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν ανοιχτά, ωστόσο και σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα οι απόψεις των λοιμοξιολόγων διίστανται.

Exit mobile version