«Αγόρια στο Ντους»: Εκπαιδευτικοί στο πλευρό της δασκάλας – «Όχι στη στοχοποίηση»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αγόρια στο Ντους»: Εκπαιδευτικοί στο πλευρό της δασκάλας – «Όχι στη στοχοποίηση»

SHARE THIS

Ανακοίνωση -καταγγελλία για τη στοχοποίηση της εκπαιδευτικού καθώς και του διευθυντή του σχολείου έβγαλε ο A' Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ.

Τη δική του ηχηρή απάντηση δίνει με ανακοίνωση του το Δ.Σ. του A’ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη στοχοποίηση εις βάρος της συναδέλφου τους για την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο Ντους», χαρακτηρίζοντάς την ως «απαράδεκτη και ανυπόστατη», όπως και «τις αήθεις επιθέσεις στον διευθυντή του σχολείου από δημοσιεύματα της 25ης Μάη».

Όπως τονίζει ο Σύλλογος, «η συνάδελφος επετέλεσε το παιδαγωγικό της έργο και ο διευθυντής του σχολείου απάντησε όπου χρειάστηκε τηρώντας το υπηρεσιακό πρωτόκολλο».

Ακόμα υπενθυμίζει ότι «η πλατφόρμα streaming ταινιών για τα σχολεία Cinedu σχεδιάστηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο- ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση”», έταιρος του οποίου είναι και το ΥΠΑΙΘ.

Εξάλλου, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «ο καταμερισμός των ταινιών σε κατηγορίες, δεν έγινε με κριτήριο την καταλληλότητά τους ανά ηλικία αλλά τη συνάφειά τους με τα αναλυτικά προγράμματα κάθε βαθμίδας.»

Ο σύλλογος επίσης «καταδικάζει το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολυθεί από μερίδα των ΜΜΕ που συνηθίζουν να επιδίδονται σε πρακτικές ανθρωποφαγίας και στοχοποίησης εργαζόμενων ή και ολόκληρων κλάδων» υπογραμμίζοντας σε κάθε τόνο ότι «η τοξικότητα και ο κιτρινισμός μερίδας των ΜΜΕ βλάπτει σοβαρά την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας».

Μάλιστα, «καλεί το Υπουργείο Παιδείας να πάρει ξεκάθαρη θέση, να πάψει να καλλιεργεί κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού, να σταματήσει να αφήνει τους/τις εκπαιδευτικούς έρμαια στις πλέον εξωφρενικές επιθέσεις και να μην ασκήσει διώξεις σε βάρος συναδέλφων» υπενθυμίζοντας ότι είναι το ίδιο Υπουργείο που καλεί τους δασκάλους να οργανώσουν στα εργαστήρια δεξιοτήτων μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ήδη από την Γ΄ Δημοτικού.

«Αν ορισμένοι κύκλοι επιθυμούν την επιστροφή στον σκοταδισμό και την εποχή της παραπληροφόρησης των παιδιών γύρω από τόσο ευαίσθητα ζητήματα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «οι εκπαιδευτικοί, από τη θέση των λειτουργών που έχουμε χρέος να φωτίσουμε τη νέα γενιά, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο της ολόπλευρης γνώσης και της δημοκρατίας».

Τέλος, καλούν το Δ.Σ. της ΔΟΕ «να εκφράσει τη συμπαράστασή του στη συνάδελφο εκπαιδευτικό και στον διευθυντή του σχολείου και να παρέχει κάθε δυνατή νομική ή άλλη κάλυψη».

Υπενθυμίζεται ότι χτες (26/5) ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κρίστιαν Ζέτεμπεργκ απάντησε στις κραυγές σκοταδισμού και το κυνήγι μαγισσών, επισημαίνοντας στην ιστοσελίδα freecinema ότι η ταινία δεν είναι ερωτικού περιεχομένου και δε δείχνει σεξουαλικές περιπτύξεις μεταξύ παιδιών.

Exit mobile version