«Αγχώνεται» η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις φοιτητικές εκλογές – Μη μετατραπούν σε «μέρα κωμωδίας»
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αγχώνεται» η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις φοιτητικές εκλογές – Μη μετατραπούν σε «μέρα κωμωδίας»

SHARE THIS

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλλει ότι πέρυσι η ΠΚΣ «αρνήθηκε να αναγνωρίσει χιλιάδες ψήφους-φωνές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ».

Έπειτα από την περσινή της πορεία της στις φοιτητικές εκλογές, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εκφράζει την ανησυχία της να μη μετατραπούν οι φοιτητικές εκλογές σε «ημέρα κωμωδίας».

Η φοιτητική παράταξη του κυβερνώντος κόμματος με σημερινή ανακοίνωσή της στο site της αναφέρει εμταξύ άλλων ότι «Για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία για τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

»Την ημέρα των φοιτητικών εκλογών, το λόγο έχουν οι φοιτητές, που με την ψήφο τους επιλέγουν τη δύναμη και τους εκπροσώπους, που θεωρούν άξιους και ικανούς, να προασπιστούν τα ακαδημαϊκά τους συμφέροντα, να δώσουν λύση στα προβλήματα τους, συμβάλλοντας έτσι, σε ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο. Δυστυχώς όμως, στις περσινές φοιτητικές εκλογές, δεν συνέβη το ίδιο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις».

Συνεχίζοντας, σημειώνει: «Συγκεκριμένα, είδαμε την Πανσπουδαστική να προχωράει σε παράλληλες εκλογικές διαδικασίες, σε Συλλόγους-φαντάσματα, χωρίς καμία θεσμική νομιμοποίηση, ούτε φυσικά και αναγνώριση, τόσο από τα ιδρύματα όσο και από τα Πρωτοδικεία. Σε Συλλόγους τους οποίους κοινώς, δημιούργησε η ίδια, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και συμμετείχε μόνη της, εκδίδοντας αποτελέσματα που τη συμφέρουν».

Έπειτα, παραθέτει τις… περσινές ψήφους που απέσπασε και καταγγέλλει την στάση της ΠΚΣ για την αναγνώριση των αποτελεσμάτων, αναφέροντας ότι «αρνήθηκε να αναγνωρίσει χιλιάδες ψήφους-φωνές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αδιαφορώντας πρακτικά, πλήρως, για την εκλογική βούληση των φοιτητών».

«Οι Σύλλογοι όμως, αποτελούν το μέσο εκπροσώπησης των φοιτητών και όχι ένα μέσο εξυπηρέτησης συμφερόντων και μικροπολιτικών, ώστε όταν δεν μας «βολεύει» να εφευρίσκουμε έναν νέο, κινώντας τις διαδικασίες στην κατεύθυνση που μας εξυπηρετεί, υπό απόλυτη μάλιστα, αδιαφάνεια».

Κλείνοντας, απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις να «συμπλεύσουν με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ»:

«Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις να συμπλεύσουν με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προκειμένου οι φοιτητικές εκλογές να διεξαχθούν υπό τις συνθήκες που αρμόζουν σε μία ημέρα Δημοκρατίας για τα Πανεπιστήμιά μας και να μην μετατραπούν σε ημέρα κωμωδίας».

Exit mobile version