Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Στον αθλητισμό μαθαίνεις να παλεύεις καθαρά»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Στον αθλητισμό μαθαίνεις να παλεύεις καθαρά»

SHARE THIS

«Ο πρωταθλητισμός έχει πολύ περισσότερες στεναχώριες απ’ ό,τι χαρές, αλλά ποτέ δεν θα σκεφτόμουν να διάλεγα κάτι διαφορετικό».

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, δυο φορές αργυρού Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από σκληρή μάχη με μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Το εκ βαθέων αντίο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και η τελευταία του επιθυμία να δώσει τα Ολυμπιακά του μετάλλια σε δημοπρασία για να βοηθήσει παιδιά, έχουν συγκινήσει, αφού αποδεικνύουν τι άνθρωπος ήταν.

Τον Ιούνιο του 2020, μιλώντας στη ROSA, ο σπουδαίος αθλητής είχε δηλώσει για τον Αθλητισμό:

«Σε προσωπικό επίπεδο το μόνο που έχασα, είναι μια ξέγνοιαστη εφηβική ηλικία. Κέρδισα όμως εμένα: διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας μου μέσα στα τερέν, ο τρόπος ζωής μου εναρμονίστηκε με βάση τους αθλητικούς μου στόχους και όλα αυτά, ενώ είχα το προνόμιο να κάνω δουλειά μου αυτό το οποίο αγαπούσα περισσότερο.

Ο αθλητισμός κουβαλάει μια αύρα γύρω του: μαθαίνεις από πολύ μικρή ηλικία να σέβεσαι την κοινή αφετηρία όλων, τις ίσες ευκαιρίες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, και να παλεύεις καθαρά. Ο πρωταθλητισμός έχει πολύ περισσότερες στεναχώριες απ’ ό,τι χαρές, αλλά ποτέ δεν θα σκεφτόμουν να διάλεγα κάτι διαφορετικό».

Exit mobile version