Αναλγησία: Πετούν στο δρόμο τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου
(EUROKINISSI ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναλγησία: Πετούν στο δρόμο τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

SHARE THIS

Όσοι σεισμόπληκτοι διαμένουν σε οικίσκους ενώ δεν είναι ιδιοκτήτες σπιτιών που καταστράφηκαν, καλούνται να τους εγκαταλείψουν.

Αλγεινή εντύπωση σχετικά με την αντιμετώπιση των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου από τις αρμόδιες αρχές προκαλεί το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς», σύμφωνα με το οποίο όσοι πληγέντες από τον φονικό σεισμό που έπληξε το Αρκαλοχώρι τον Σεπτέμβρη του 2021 δεν είναι ιδιοκτήτες κατεστραμμένων σπιτιών καλούνται… σε έξωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν ήδη σταλεί ειδοποιητήρια προς ανθρώπους που μένουν σε οικίσκους και δεν ήταν ιδιοκτήτες κατεστραμμένων σπιτιών, αλλά ενοικιαστές. Σε σχετικά έγγραφα αναφέρεται ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν διορία δύο μηνών και σε διαφορετική περίπτωση θα τηρηθούν οι… νόμιμες διαδικασίες, κοινώς θα τους απομακρύνουν με παρέμβαση της αστυνομίας.

«Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σύμφωνα με το υπ΄αριθ. 386054/2022 έγγραφο αναφέρει ότι σε όσους κατοίκους είχαν παραχωρηθεί οικίσκοι με την ιδιότητα του ενοικιαστή κατοικίας μετά το σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021 πρέπει να επιστραφούν. Παρακαλείστε όπως εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και όχι πέρα της 31-12-23 αποχωρήσετε από τον οικίσκο που σας έχει παραχωρηθεί για τις ανάγκες στέγασης. Σε περίπτωση που δεν αποχωρήσετε θα εφαρμοστεί η νόμιμη διαδικασία (ΦΕΚ 367/Β/1998)» αναφέρεται σε συγκεκριμένο έγγραφο στο οποίο παραπέμπει η εφημερίδα.

Το θέμα έχει προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις, ενώ από την κυβέρνηση μεταθέτουν την ευθύνη στον δήμο, τον οποίον καλούν να ενεργοποιήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όλο θέμα ανακινήθηκε μετά την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας η οποία εν μέσω της προεκλογικής περιόδου πραγματοποίησε εξονυχιστικούς ελέγχους σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των οικίσκων.

Exit mobile version