Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Λάρισας: «Τον νεκρό τον τιμάς με τη σιωπή όχι με τον θόρυβο»
TINEALARISSA TINEALARISSA | YOUTUBE SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Λάρισας: «Τον νεκρό τον τιμάς με τη σιωπή όχι με τον θόρυβο»

SHARE THIS

«Το σπουδαίο είναι να αφήσουμε αυτούς που έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα να μιλήσουν, να κάνουν τη δουλειά τους, να μην βιαζόμαστε».

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Λάρισας, Ιερώνυμου από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

«Να ξέρετε ότι έναν κεκοιμημένο τον τιμάς πολύ με τη σιωπή και την προσευχή, δεν τον τιμάς με τον θόρυβο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Λάρισας που πραγματοποίησε χθες Κυριακή (25/2) στον τόπο της τραγωδίας τρισάγιο για τα 57 θύματα.

Μάλιστα, η δήλωσή του αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την αναφορά του πρώην Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σε «βουβό πόνο» των συγγενών.

Ο Μητροπολίτης Λάρισας, δήλωσε:

«Για άλλη μια φορά η μικροπολιτική έρχεται να καλύψει την ουσιαστική πολιτική, δηλαδή, το πώς θα γίνει ώστε οι σιδηρόδρομοι να είναι ασφαλείς, οι τόποι μας να είναι τόποι που θα είναι καύχημα μόνο για την ομορφιά τους και δεν θα γίνονται διάσημοι για άλλους λόγους και από εκεί και μετά όλα τα άλλα είναι απλά λόγια. Λόγια που απλά κουράζουν. Τόσα πολλά που δεν νομίζω ότι δικαιώνουν τις ψυχές που έφυγαν».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν θεωρεί ότι υπάρχει δικαίωση μέχρι τώρα καθώς δεν έχει γίνει τίποτα προς το παρόν, ο ίδιος απάντησε:

«Δεν είμαι αρμόδιος επί θεμάτων δικαιοσύνης και κοινοβουλευτικών θεμάτων. Ακούγονται πολλά λόγια και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Άρα το σπουδαίο είναι να αφήσουμε αυτούς που έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα να μιλήσουν, να κάνουν τη δουλειά τους, να μην βιαζόμαστε».

Exit mobile version