Αντιφασιστιστικό συλλαλητήριο της ΚΕΕΡΦΑ για την καταδίκη των φασιστικών, ρατσιστικών επιθέσεων στην Κοκκινιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιφασιστιστικό συλλαλητήριο της ΚΕΕΡΦΑ για την καταδίκη των φασιστικών, ρατσιστικών επιθέσεων στην Κοκκινιά

SHARE THIS

Στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα, πρόσφατα ομάδα πάνω από 15 ατόμων, με κουκούλες και μαχαίρια, πρώτα επιτέθηκε με δολοφονική μανία σε τρεις Πακιστανούς εργάτες και μετά εισέβαλε στο σπίτι τους.

Η έξαρση αστυνομικής βίας, με τη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, στο Πέραμα και η προκλητική απόφαση αποφυλάκισης Πατέλη, έδωσαν το έναυσμα για επανεμφάνιση φασιστικών περιστατικών στις εργατικές γειτονιές του Πειραιά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ. Με αφορμή αυτά τα δυσάρεστα ακραία γεγονότα, οι ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Ενότητα», το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, διάφορες συλλογικότητες, αντιφασιστικές κινήσεις δημοτικές κινήσεις Πειραιά και Νίκαιας διοργανώνουν την Τρίτη 2 Νοέμβρη συλλαλητήριο στις 6.30μμ στην πλατεία Αγίας Σωτήρας στην Κοκκινιά.

«Στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα, πρόσφατα ομάδα πάνω από 15 ατόμων, με κουκούλες και μαχαίρια, πρώτα επιτέθηκε με δολοφονική μανία σε τρεις Πακιστανούς εργάτες και μετά εισέβαλε στο σπίτι τους. Είχαν αρκετούς με μηχανάκια που περιπολούσαν στη γειτονιά σκορπώντας τον τρόμο παρά τις καταγγελίες περιοίκων η Αστυνομία δεν εμφανίστηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης που κράτησε 3 ώρες! Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά την άμεση σύλληψή τους.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις βρίσκονταν στο απόγειο στα ίδια σημεία με την Χρυσή Αυγή έξω από την φυλακή. Τώρα σε περίοδο που η κυβέρνηση και η Αστυνομίας κάνε πλάτες στους φασίστες, όπως φάνηκε στις επιθέσεις στην Σταυρούπολη και την Ν.Ηράκλειο, οι φασίστες επιτίθενται ξανά κατά των μεταναστών.

Στον Πειραιά της αντίστασης, της εργατικής τάξης που δίνει ενωμένη την μάχη στην COSCO, ενάντια στα ατυχήματα-δολοφονίες της εργοδοσίας, δεν χωράνε φασίστες και ρατσιστές που αποπροσανατολίζουν και κάνουν πλάτες στη κυβέρνηση και στα αφεντικά. Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης και μαζί παλεύουνε για μια καλύτερη ζωή.

Τα θύματα θα υποβάλουν μήνυση, όπως δήλωσε στην συνέντευξη ο δικηγόρος Δημήτρης Ζώτος. Μίλησαν εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής. παραβρέθηκαν και δήλωσαν την στήριξη τους ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας, ο Γ.Γώγος, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΠ, στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά».

Exit mobile version