Αποφυλακίζεται υπό όρους ο απεργός πείνας Γ. Μιχαηλίδη – Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζεται υπό όρους ο απεργός πείνας Γ. Μιχαηλίδη – Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του

SHARE THIS

Ο αναρχικός κρατούμενος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 12 Μαΐου και λίγες ημέρες πριν προχώρησε και σε απεργία δίψας.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αναμένεται να αφεθεί ο κρατούμενος (απεργός πείνας από 12/5) Γιάννης Μιχαηλίδης σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο αναρχικός κρατούμενος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 12 Μαΐου και λίγες ημέρες πριν, και συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου, ανακοίνωσε πως προχώρησε και σε απεργία δίψας, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην υφ’ όρων απόλυση και στην εκπαίδευση αφού το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού δεν του είχε χορηγήσει από τις αρχές Μαΐου εκπαιδευτική άδεια όπως όφειλε.

Η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουλίου του 2022 ο Γ. Μιχαηλίδης αποφάσισε να αναστείλει την πρώτη απεργία πείνας, έπειτα από 68 ημέρες και μετά την απορριπτική απόφαση στο αίτημά του για αποφυλάκιση.

Σημειώνεται ότι σήμερα, σε ένδειξη υποστήριξης στον Γ. Μιχαηλίδη, σε απεργία πείνας προχώρησε και ο Βασίλης Δημάκης και δύο ακόμη συγκρατούμενοί του στη Δ’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, ο Zefi sajmir-Σιμος Πρέλας και Γεώργιος Σταματίου.

Exit mobile version