Ασφαλιστική Ικανότητα για Οφειλές έως 100 Ευρώ στον ΕΦΚΑ
AP PHOTO / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασφαλιστική Ικανότητα για Οφειλές έως 100 Ευρώ στον ΕΦΚΑ

SHARE THIS

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», προβλέπεται η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε όσους έχουν καθυστερούμενες, ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες οφειλές μέχρι το ποσό των 100 ευρώ στον e-ΕΦΚΑ. Αυτό θα τους παρέχει πρόσβαση και σε ιδιωτικούς παρόχους υγείας, ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για να χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα και κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δωρεάν συνταγογράφησης σε δομές του ιδιωτικού τομέα, οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ πρέπει είτε να έχουν εξοφλήσει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές τους, είτε να έχουν ρυθμίσει τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και να καταβάλλουν ανελλιπώς τις δόσεις που προβλέπει η εκάστοτε ρύθμιση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Υπουργείο, οφειλές που υπερβαίνουν το ποσό των 100 ευρώ θα πρέπει να εξοφληθούν εφάπαξ ή να ρυθμιστούν σε τμηματικές καταβολές από τους ασφαλισμένους, προκειμένου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια της ασφαλιστικής ικανότητας.

Exit mobile version