Ασκητής: Δεν θα χειροκροτούσα τον γιο μου αν μου έλεγε ότι είναι γκέι και θέλει παιδί
EUROKINISSI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασκητής: Δεν θα χειροκροτούσα τον γιο μου αν μου έλεγε ότι είναι γκέι και θέλει παιδί

SHARE THIS

«Είμαι απόλυτος και κάθετος στο γεγονός ότι ζευγάρι για έμενα είναι ο άνδρας και η γυναίκα που κυοφορούν και γεννούν».

Έντονα προβληματικές ήταν οι απαντήσεις του Θάνου Ασκητή σε εξίσου προβληματικές ερωτήσεις που δέχθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης, αντανακλώντας έναν στερεοτυπικό τρόπο αντίληψης των ανθρώπινων σχέσεων κι αναγκών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θάνος Ασκητής που κατεβαίνει στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, στην Περιφέρεια Αττικής στο Βόρειο Τομέα με τον Νίκο Χαρδαλιά, αρχικά κλήθηκε να τοποθετηθεί για τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη αλλά και αν θεωρεί ότι η σχέση του με τον σύντροφό του Τάιλερ διαδραμάτισε ρόλο στην εκλογή του.

Ο γνωστός ψυχίατρος, αρχικά ανέφερε ότι «πρέπει να φύγουμε από νευρώσεις και φοβίες μας, γιατί η ομοφυλοφιλία είναι υπαρκτή, φυσιολογική συμπεριφορά στη σύγχρονη κοινωνία και δεν πρέπει να μένουμε στα κλασικά στερεότυπα ότι ο άνδρας και η γυναίκα είναι τα πρότυπα».

«Δεν θα χειροκροτούσα τον γιο μου αν μου έλεγε ότι είναι γκέι και θέλει παιδί»

Ωστόσο, έπειτα από την προβληματική ερώτηση που δέχθηκε για το εάν θα χειροκροτούσε τον γιο του εάν του έλεγε ότι είναι γκέι και θέλει παιδί, ο ίδιος δήλωσε: «Δεν θα χειροκροτούσα τον γιο μου αν μου έλεγε ότι είναι γκέι και θέλει παιδί. Και δεν το χειροκροτώ με την έννοια ότι το “θέλω παιδί” σημαίνει είτε ότι θα υιοθετήσουν ένα ή θα πρέπει να βρεθεί μια γυναίκα για να περάσει το δικό του γονίδιο. Για εμένα το γονίδιο δεν περνά από δυο συστήματα ομόφυλα…».

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Ο γάμος είναι θεσμός, που δίνει το νόημα στο ζευγάρι. Είμαι απόλυτος και κάθετος στο γεγονός ότι ζευγάρι για έμενα είναι ο άνδρας και η γυναίκα που κυοφορούν και γεννούν».

«Η γυναίκα θέλει ασφάλεια, ένα παιδί και φροντίδα»

Έπειτα από ακόμη μία εξαιρετικά άστοχη ερώτηση για το «τι θέλει η γυναίκα μεγαλώνοντας» -λες και οι γυναίκες γίνονται μία μάζα με κοινές ανάγκες και επιθυμίες, ο Θάνος Ασκητής, απάντησε:

«Η γυναίκα μεγαλώνοντας θέλει τρία πράγματα: 1) Θέλει ασφάλεια, 2) θέλει ένα παιδί, και λέω “θέλει” γιατί το ξεχνάει η ίδια ότι το θέλει γιατί έχει καταπιεστεί πάρα πολύ από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, την καριέρα της, την οικονομική της επάρκεια, την αυτονομία της και αφήνει πίσω αυτό που το γονίδιο της λέει “οφείλεις να γίνεις μητέρα” όχι πρέπει, και 3) θέλει φροντίδα… ». υπογράμμισε κλείνοντας.

Exit mobile version