ΑΣΟΕΕ – Καλλιακμάνης: «Κι εγώ θα πυροβολούσα στον αέρα» (Video)
EUROKINISSI)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΟΕΕ – Καλλιακμάνης: «Κι εγώ θα πυροβολούσα στον αέρα» (Video)

SHARE THIS

Ο πρόεδρος των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στο OPEN για τα χθεσινά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ δήλωσε πως "Κι εγώ θα έριχνα στον αέρα".

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του αστυνομικού να πυροβολήσει τέσσερις φορές στον αέρα, ο  πρόεδρος των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στο OPEN για τα χθεσινά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ δήλωσε πως “Κι εγώ θα έριχνα στον αέρα“.

Η εντολή από τη ΓΑΔΑ ήταν όντως να μην περάσει κανένα περιπολικό μόνο του μπροστά από το σημείο εκεί. Και πολύ σωστά γιατί δεν μπορεί ένα περιστατικό να περάσει από τη στιγμή που έχουν βγει 35 μπάχαλοι και ρίχνουν πέτρες. Το περιπολικό πέρασε από μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, για ποιο λόγο εξετάζεται“.

Συνεχίζοντας την υπερασπιστική του γραμμή ο Γ.  Καλλιακμάνης έκανε λόγο για πρωτόκολλα:

“Θα έπρεπε οι αστυνομικοί να ελεγχθούν για αυτό». Όμως, τόνισε ότι ο αστυνομικός ακολούθησε πρωτόκολλο, συμπληρώνοντας ότι αν και ο ίδιος ήταν σε μια παρόμοια περίπτωση όπου έχει περικυκλωθεί και εγκλωβιστεί από 35 άτομα και δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο «εγώ θα έριχνα στον αέρα, δεν θα πυροβολούσα τα παιδιά, θα πυροβολούσα στον αέρα“.

Αυτό που δεν μας λέει ο κος Καλλιακμάνης είναι για ποιο λόγο το περιπολικό πέρασε μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, ενώ είχε ξεκάθαρες εντολές να μη το κάνει από το κέντρο επιχειρήσεων. Έχουν δικαίωμα οι αστυνομικοί να πράττουν κατά βούληση και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη των συνεπειών που προκύπτουν;

 

Exit mobile version