“Αστακός” το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης υπό το φόβο νέων επιθέσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Αστακός” το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης υπό το φόβο νέων επιθέσεων

SHARE THIS

Μέσα από το σχολείο ακροδεξιοί πραγματοποίησαν επιθέσεις με πέτρες, πυρσούς, ρόπαλα, βόμβες μολότοφ και άλλα αιχμηρά αντικείμενα

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει σήμερα το πρωί το ΕΠΑΛ στη Σταυρουπολη, ενώ δεν επιτρέπουν σε κανέναν να προσεγγίσει το σημείο πέραν των μαθητών, μετά τις επιθέσεις από φασίστες.

Μέσα από το σχολείο ακροδεξιοί πραγματοποίησαν επιθέσεις με πέτρες, πυρσούς, ρόπαλα, βόμβες μολότοφ και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ενώ καταγγελίες μαθητών έκαναν λόγο και για μαχαίρια, ακόμη και για τσεκούρια.

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε όταν μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και εκλεγμένων σωματείων θέλησαν να φτάσουν μπροστά στο σχολείο και η αστυνομία τους απαγόρευσε.

«Δεν μπορεί να μπαινοβγαίνουν άτομα στων οποίων τα σπίτια βρέθηκαν στιλέτα και πιστόλια και να τους βάζει στο σχολείο ο ίδιος ο διευθυντής από τα ανοίγματα, όπως» δήλωσε ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. «Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης που δεν έχει σπάσει το απόστημα. Δεν είναι διαμάχη σχολικών και εξωσχολικών. Είναι διαμάχη φασιστών με την εκπαιδευτική κοινότητα» συμπλήρωσε.

Exit mobile version