Ατύχημα στο Ζάππειο: «Γεγονός που οφείλεται σε απρόοπτο συμβάν της φύσης», σύμφωνα με ανακοίνωση
ERTNEWS.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ατύχημα στο Ζάππειο: «Γεγονός που οφείλεται σε απρόοπτο συμβάν της φύσης», σύμφωνα με ανακοίνωση

SHARE THIS

«Δεν μπορούσαν να το προβλέψουν οι αρμόδιοι κηπουροί», συμπληρώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ζάππειο Μέγαρο.

Aνακοίνωση για την πτώση του κλαδιού στους κήπους του Ζαππείου που φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τριών τουριστών εξέδωσε το Ζάππειο Μέγαρο.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατά τη χθεσινή νεροποντή καταγράφηκε όντως η πτώση ενός κλαδιού, γεγονός που οφείλεται καθαρά και μόνο σε απρόοπτο συμβάν της φύσης, το οποίο δεν μπορούσαν να το προβλέψουν οι αρμόδιοι κηπουροί».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Τις τελευταίες ώρες διακινούνται ανυπόστατες πληροφορίες που αφορούν τους Κήπους του Ζαππείου και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ουδέποτε υπήρξε τραυματισμός διερχόμενων από πτώση δέντρου που να χρίζει διακομιδής σε νοσοκομείο, όπως ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Καθημερινά οκτώ κηπουροί φροντίζουν την περιποίηση των κήπων, προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες εργασίες (πότισμα, κλάδεμα, έλεγχο δένδρων κ.λπ.).

Κατά τη χθεσινή νεροποντή καταγράφηκε όντως η πτώση ενός κλαδιού, γεγονός που οφείλεται καθαρά και μόνο σε απρόοπτο συμβάν της φύσης, το οποίο δεν μπορούσαν να το προβλέψουν οι αρμόδιοι κηπουροί.

Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων θα συνεχίσει απρόσκοπτα να επιτελεί το έργο της λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα ασφαλείας και μεριμνώντας για την ανάδειξη των πτυχών της ιστορικής διαδρομής που σχετίζονται τόσο με τις Ολυμπιακές δραστηριότητες, όσο και ευρύτερα με τη συνολική πολιτιστική φυσιογνωμία του τόπου μας, εκπληρώνοντας τους σκοπούς του Κληροδοτήματος του εθνικού ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα.

Exit mobile version