Αυτοί είναι με τους Πάτσηδες, εμείς με τις κ. Ιωάννες που χάνουν το σπίτι τους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοί είναι με τους Πάτσηδες, εμείς με τις κ. Ιωάννες που χάνουν το σπίτι τους

SHARE THIS

Σήμερα μία γυναίκα βρέθηκε στον δρόμο, λίγες ημέρες αφότου μάθαμε ότι στο κυβερνών κόμμα υπήρχε κανονικότατο «κοράκι»

Θλίψη κι οργή προκαλούν οι εικόνες από το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού, όπου αστυνομικοί με δικαστικό κλητήρα αξημέρωτα σήμερα έσπασαν την πόρτα για να της πάρουν την -πρώτη- κατοικία της για χρέος 15.000 ευρώ.

Η έξωση είχε μπλοκαριστεί τους προηγούμενους μήνες χάρη στην αλληλεγγύη των πολιτών που μπαίνοντας μπροστά, έφραξαν τον δρόμο στην αστυνομία.

Σήμερα, τελικά η έξωση έγινε. Έσπασαν την πόρτα κι αυτήν την ώρα αδειάζουν το σπίτι της, με την κ. Κολοβού να καταγγέλλει ότι την χτύπησαν πολύ δυνατά στο χέρι.

Κράτος και τράπεζα μαζί ενάντια στο λαϊκό συμφέρον

Η Αστυνομία εκπροσωπώντας επίσημα το κράτος, πέταξε σήμερα στον δρόμο την κ. Κολοβού για χατίρι της τράπεζας, επιβεβαιώνοντας ποια είναι η στάση της Πολιτείας σε τέτοιες περιπτώσεις: Συνεταιράκια με τις τράπεζες, απέναντι στο λαϊκό συμφέρον.

Και κάπως έτσι μία γυναίκα βρέθηκε σήμερα στον δρόμο, λίγες ημέρες αφότου μάθαμε ότι στο κυβερνών κόμμα υπήρχε κανονικότατο «κοράκι». Ο βουλευτής (που μετά το σκάνδαλο διεγράφη) έγινε γνωστό ότι διέθετε εταιρία που θησαύριζε από πώληση «κόκκινων» δανείων, τα οποία αφού αγόραζε σε χαμηλές τιμές, μετά τα  μοσχοπουλούσε και να θησαυρίζει.

Η καθεστηκυία τάξη δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τον λαό. Η υπόθεση της κ. Κολοβού σε αντιδιαστολή με αυτήν του (κύριου) Πάτση, αποκαλύπτει ακριβώς αυτό.

Ότι η εξουσία βλέπει τον δοκιμαζόμενο λαό ως ευκαιρία κέρδους. Ενώ ο κόσμος χάνει το βιος του για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ, άλλοι διαθέτουν θεόρατα πόθεν έσχες, έχουν στην πλάτη τους τεράστια δάνεια για τα οποία κανείς δεν θα τους βγάλει έξω από τα δεκάδες ακίνητά τους.

«Πογκρόμ» σε βάρος λαϊκών κατοικιών

Το «πογκρόμ» σε βάρος των λαϊκών κατοικιών στην χώρα μας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με με πάνω από 17.620 ακίνητα να έχουν βγει σε πλειστηριασμό μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2022 στην Ελλάδα, ενώ έχουν προγραμματιστεί 9000 πλειστηριασμοί από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος του έτους.

Exit mobile version