Μπογιόπουλος: Απορρίφθηκε η δεύτερη αγωγή απόστρατων εναντίον του
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπογιόπουλος: Απορρίφθηκε η δεύτερη αγωγή απόστρατων εναντίον του

SHARE THIS

«Απορριπτέα ως απαράδεκτη» κρίθηκε από το δικαστήριο η αγωγή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ενάντια στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο.

Ειδικότερα, η Ένωση είχε καταθέσει δεύτερη, εξοντωτική, αγωγή κατά του δημοσιογράφου για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή είχε μιλήσει για τις γιορτές μίσους, που διοργάνωσαν στον Γράμμο και στο Βίτσι.

Σε ανάρτησή του ο ίδιος γνωστοποιεί πως η αγωγή κρίθηκε «απορριπτέα ως απαράδεκτη» από το δικαστήριο (Αριθμός Απόφασης 13102/2023 της 29ης Δεκεμβρίου 2023), το οποίο «καταδικάζει το ενάγον (την ΕΑΑΣ) στην καταβολή των δικαστικών εξόδων των εναγομένων, τα οποία ορίζει στο ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ».

Ο κ. Μπογιόπουλος θυμίζει ότι η Ένωση ισχυρίζονταν «ότι τους “συκοφάντησα”, μου ζητούσαν 70.000 ευρώ για “ηθική βλάβη” και αιτούνταν την φυλάκιση μου για 6 μήνες “ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

«Ό,τι είχα να πω για τους εν λόγω το κατέγραψα» αναφέρει ο δημοσιογράφος παραπέμποντας σε προηγούμενο κείμενό του σχετικά με το κόμματι.

Υπενθυμίζεται πως μετά το πέρας της δίκης, προ ενός και πλέον έτους, ο Νίκος Μπογιόπουλος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως «η δίωξη δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι είμαι δημοσιογράφος, αλλά ότι είμαι μέλος του ΚΚΕ, δηλαδή κομμουνιστής δημοσιογράφος. Αυτό θέλουν να διώξουν».

 

Exit mobile version