«Διαγραφή Κούγια» από τον ΔΣΑ ζητούν στα social media – Μεγάλο κύμα οργής για τις άθλιες εκφράσεις του δικηγόρου
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Διαγραφή Κούγια» από τον ΔΣΑ ζητούν στα social media – Μεγάλο κύμα οργής για τις άθλιες εκφράσεις του δικηγόρου

SHARE THIS

Σήμερα, το hashtag #Διαγραφη_Κουγια βρίσκεται στην κορυφή των τάσεων στο ελληνικό Twitter, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις.

Μεγαλώνει η οργή για τον συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια ο οποίος χθες όπως έγινε γνωστό, προχώρησε σε άθλιες εκφράσεις εναντίον δημοσιογράφων κι αλληλέγγυων.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διακοπή της δίκης, δημοσιογράφοι και αλληλέγγυες που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο και συμπαραστέκονταν στο μάρτυρα Νίκο Σ, που κατέθετε χθες, κατήγγειλαν πως δέχθηκαν υβριστική επίθεση από τον ποινικολόγο.

«Πατσαβούρες βουλώστε το και βρείτε κανέναν άνδρα» φέρεται να είπε ο Αλέξης Κούγιας, σύμφωνα με την καταγγελία της δημοσιογράφου Μαρίας Λούκα.

Σήμερα, το hashtag #Διαγραφη_Κουγια βρίσκεται στην κορυφή των τάσεων στο ελληνικό Twitter, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις για την χθεσινή επίθεση του ποινικολόγου σε δημοσιογράφους.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Κούγιας έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά τέσσερις φορές με προσωρινή παύση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για διαχρονική προσβολή του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ο ΔΣΑ είχε εισηγηθεί μάλιστα την οριστική διαγραφή του κ. Κούγια από το μητρώο του με την κατηγορία της «διαχρονικής προσβολής του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος», όμως το 2013 το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο δικηγόρων του Αρείου Πάγου είχε κρίνει παράνομη την διαγραφή του Αλέξη Κούγια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με πλειοψηφία δύο προς τρεις.

 

 

 

 

Exit mobile version