Διαβάστηκε στις εκκλησίες η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου κατά του γάμου ομοφύλων
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστηκε στις εκκλησίες η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου κατά του γάμου ομοφύλων

SHARE THIS

Η αναμενόμενη θέση της Εκκλησία για το ζήτημα της ισότητας στο γάμο και τη τεκνοθεσία, εκφράστηκε με ένα σκοταδιστικό κείμενο.

Διαβάστηκε σήμερα Κυριακή (04/02) σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου ενάντια στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που εν έτει 2024 ακόμη αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και διαβούλευσης.

Η αναμενόμενη θέση της Εκκλησία για το ζήτημα της ισότητας στο γάμο και τη τεκνοθεσία, εκφράστηκε με ένα σκοταδιστικό κείμενο όπου δηλώνεται η κατηγορηματική αντίθεσή της.

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον ομοφυλοφιλικό γάμο» αναφέρεται στην εγκύκλιο. Με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προωθείται, σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, η κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και η μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα.

«Όλα αυτά η Εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί γιατί θα προδώσει την αποστολή της» αναφέρεται.

Αν και όπως ξεκαθαρίζεται «η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται», τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αναφέρουν ότι ταυτόχρονα η Εκκλησία «έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνει σεβαστός».

Στο κείμενο, αναφέρεται επίσης πως: «η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά και σε αυτή την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στη μετέπειτα εξέλιξή τους».

Μάλιστα, η ανακοίνωση καταλήγει με το ότι: «η Εκκλησία καταδικάζει την κάθε αμαρτία ως απομάκρυνση του ανθρώπου από το Φως και την αγάπη του Θεού, συγχρόνως αγαπά τον κάθε αμαρτωλό, διότι και αυτός έχει το ”κατ’ εικόνα Θεού” και μπορεί να φθάση στο ΄΄καθ’ ομοίωσιν΄΄, εάν συνεργήση στην Χάρη του Θεού».

Exit mobile version