Διδυμότειχο: Ένα ξενιτεμένο ζευγάρι ηλικιωμένων «έβαλε πλάτη» για το ΕΣΥ ενώ η Πολιτεία αδιαφορεί
ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διδυμότειχο: Ένα ξενιτεμένο ζευγάρι ηλικιωμένων «έβαλε πλάτη» για το ΕΣΥ ενώ η Πολιτεία αδιαφορεί

SHARE THIS

Τα χρήματα που δώρισαν ήταν οι κόποι μιας ζωής, τα μεροκάματα δεκαετιών στην ξενιτιά. Έφυγαν μετανάστες το 1966 στη Γερμανία, εργάτες σε βιομηχανίες.

Με την έμπρακτη αλληλεγγύη του, θέλησε να καλύψει την ανεπάρκεια της Πολιτείας και την αδιαφορία της να στηρίζει ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο Διδυμότειχο που δώρισαν περισσότερα από 100.000 ευρώ, τους κόπους μιας ζωής στο γενικό νοσοκομείο.

Τα χρήματα θα διατεθούν, μεταξύ άλλων, στην αγορά ενός μικρού λεωφορείου, το οποίο θα μεταφέρει ανάπηρους συνανθρώπους μας στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας.

Τα χρήματα αυτά ήταν οι κόποι μιας ζωής, τα μεροκάματα δεκαετιών στην ξενιτιά. Έφυγαν μετανάστες το 1966 στη Γερμανία, εργάτες σε βιομηχανίες.

Το βιός τους το κράτησαν και επιστρέφοντας στη Μάνη Διδυμοτείχου θέλησαν να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους.

Πρόκειται όπως μετέδωσε χθες η ΕΡΤ Ορεστιάδας για τη Σωτηρία και τον Παναγιώτη Αραμπατζή, άνθρωποι του μόχθου, ιδιαίτερα σεμνοί, άνοιξαν την πόρτα τους στη ρεπόρτερ Μαρία Μανάκα καταθέτοντας τις σκέψεις τους για την πράξη τους αυτή για την οποία ζητούν να βρει κι άλλους μιμητές.

Όπως λέει ο κ. Παναγιώτης η γυναίκα του το σκεφτόταν καιρό. «Η Σωτηρία το ξεκίνησε και είπε να αγοράσουμε ένα ασθενοφόρο.»… «μόνο εμένα λέει..μαζί τα βγάλαμε τα λεφτά…» παρεμβαίνει η κ. Σωτηρία, καθισμένη δίπλα του.

Το ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης και ήταν σε συζητήσεις δυο μήνες με τη διοίκηση του νοσοκομείου που τους εξέθεσε τις ανάγκες που υπήρχαν τακτοποιηθούν.

Όσο για το πώς αισθάνονται: «Είμαι πολύ χαρούμενος που δέχτηκαν γιατί αλλιώς θα στεναχωριόμουν» είπε  ο κ. Σωτήρης. ενώ η κ. Σωτηρία εξέφρασε την μεγάλη της χαρά.

Exit mobile version