Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις από τις δύο καταγγέλλουσες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις από τις δύο καταγγέλλουσες

SHARE THIS

Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν οι δυο από τις τρεις καταγγέλλουσες, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν οι δυο από τις τρεις καταγγέλλουσες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Αντιθέτως, νωρίτερα υπέρ της απόρριψης του σχετικού αιτήματος είχε ταχθεί και η εισαγγελέας της έδρας, λέγοντας πως «οι καταγγελίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και οι καταθέσεις των δυο καταγγελλουσών.

Δεν θα τις υποβάλει σε περαιτέρω θυματοποίηση η δημόσια κατάθεσης τους. Είτε γίνει δημόσια είτε κεκλεισμένων των θυρών η διαδικασία, θα συνεχίσουν να υπάρχουν δημοσιεύματα».

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, πριν την απόφαση, είχε προηγηθεί ένταση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών και διακοπή της διαδικασίας.

Η ένταση μεταξύ των δικηγόρων – Διέκοψε η έδρα

«Εκτείθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» δήλωσε νωτίτερα η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη Κ. Μπακιρτζίδου, προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των δικηγόρων τους.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή.

Νωρίτερα, ο Μιχάλης Δημητρακοπουλος είχε αναφέρει: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Exit mobile version