Δικηγόρος για Κ. Φραγκούλη: «Αν δεν ήταν Ρομά θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός» (Video)
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόρος για Κ. Φραγκούλη: «Αν δεν ήταν Ρομά θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός» (Video)

SHARE THIS

«Αν δεν ήταν Ρομά και ήταν ένα παιδί που ήταν στο κολέγιο, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός» δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας.

Μεροληπτική στάση στην υπόθεση δολοφονίας του 16χρονου Ρομ Κώστα Φραγκούλη καταλογίζει στην δικαιοσύνη ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Open, ο δικηγόρος μίλησε περί συγκάλυψης από τις αρχές τονιζοντας ότι ο αστυνομικός δεν μπορεί να μιλάει για άμυνα. «Κυνηγούσε ένα 16χρονο παιδί μαζί με άλλους συναδέλφους του», είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι «είχε να κάνει πολλές διαδικασίες -με βάση την εκπαίδευση που έχει κάνει σαν αστυνομικός- μέχρι να σηκώσει το όπλο και να πυροβολήσει». Συμπλήρωσε επίσης ότι «αν δεν ήταν Ρομά και ήταν ένα παιδί που ήταν στο κολέγιο, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός».

Μάλιστα ο δικηγόρος αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λέγοντας ότι «οι ίδιες δικαιολογίες είχαν ακουστεί».

Σημειώνετια ότι οι γονείς του 16χρονου κατέθεσαν την προηγούμενη Παρασκευή παράσταση υποστήριξης κατηγορίας, ζητώντας -μέσω του δικηγόρου τους- να γίνει πραγματογνωμοσύνη τόσο στα βίντεο που κατέγραψαν το επεισόδιο όσο και βαλιστική εξέταση.

Exit mobile version