Δικηγόρος Ιωάννας: Δεν είδε η δράστις το «κίνδυνος θάνατος» στο μπουκάλι με το βιτριόλι; (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόρος Ιωάννας: Δεν είδε η δράστις το «κίνδυνος θάνατος» στο μπουκάλι με το βιτριόλι; (Video)

SHARE THIS

«Καταπέλτης» ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου που δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι σχετικά με την δράστρια.

Για την πολύκροτη δίκη της δράστριας στην επίθεσης με το βιτριόλι που ξεκίνησε σήμερα, μίλησε ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η Ιωάννα σήμερα δείχνοντας απίστευτο έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο, δηλώνοντας ότι «Η γυναίκα που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο ψυχρή και δειλή είναι».

Ο δικηγόρος του θύματος, κ. Απόστολος Λύτρας δήλωσε ότ η καθ’ ομολογίαν δράστις της φρικτής αυτής πράξης, είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα και όχι απλώς να την τραυματίσει.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», παρουσίασε ορισμένα στοιχεία σχετικά με το τι χρειάζεται για να προμηθευτεί κανείς ένα μπουκάλι με τον εν λόγω καυστικό υγρό.

Όπως επεσήμανε, μια υπεύθυνη δήλωση είναι απαραίτητη για να αγοράσει κάποιος το μπουκάλι, το οποίο κυκλοφορεί μόνο σε μέγεθος λίτρου. Αυτό γιατί «Μιλάμε για θάνατο», όπως είπε.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στη σήμανση του προϊόντος αναγράφεται χαρακτηριστικά «κίνδυνος θάνατος», επομένως, «πώς γίνεται να μην το γνώριζε (σ.σ. η δράστις);»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Λύτρας:

«Θα σας πω δύο πράγματα… και ας μου πείτε ότι σας τα λέω τώρα στο τέλος. Προμηθεύτηκα με κάποιο τρόπο βιτριόλι σαν αυτό που πέταξε στο πρόσωπο της Ιωάννας η κατηγορουμένη.

Χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση για να το πάρεις, όχι τώρα αλλά και τότε που το προμηθεύτηκε εκείνη. Είτε το παραγγείλεις από το ίντερνετ είτε το πάρεις από κάποιο κατάστημα.

Στις οδηγίες ξεκινάει με την ένδειξη ότι μιλάμε για θάνατο και αν διαβάσετε αυτά που αναφέρει στο μπουκάλι μόνο, που βγαίνει μόνο του λίτρου, από εκεί και πάνω ξεκινά η ποσότητα… αναφέρει «κίνδυνος θάνατος» και ότι μιλάμε για θανατηφόρο υγρό.

Για αυτό και χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση, γιατί είναι σαν να μεταφέρεις μια ωρολογιακή βόμβα. Δηλαδή ούτε το μπουκάλι δεν διάβασε;»

Ο κ. Λύτρας ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξουν επιπλέον μάρτυρες, ένας ιατροδικαστής και ένας καθηγητής πανεπιστημίου που θα μιλήσουν για το συγκεκριμένο υγρό.

«Το πρώτο πράγμα που μου είπαν, είναι ‘πώς γίνεται να μην γνωρίζει ένας άνθρωπος μόνο που θα το δει το συγκεκριμένο υγρό ότι μιλάμε για θάνατο’».

Σημειώνεται, ότι η κατηγορούμενη, μέσω του συνήγορού της, ζήτησε να αλλάξει η κατηγορία σε πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφανθεί κάτι τέτοιο, η ποινή της θα μειωθεί κατά πολύ.

Πάντως, σύμφωνα με την υπεράσπιση του θύματος, υπάρχει πληθώρα στοιχείων ότι «ήθελε να τη σκοτώσει».

Exit mobile version