Δικηγόρος οικογένειας Κατσουρή: Η δικογραφία είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας
EUROKINISSI ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόρος οικογένειας Κατσουρή: Η δικογραφία είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας

SHARE THIS

"Η προανάκριση δεν έχει καταλήξει στο ποιος ή ποιοι σκότωσαν τον Μιχάλη. Έχουμε μία απαίτηση αυτό να το βρει η ελληνική δικαιοσύνη".

Για “θολή και αδύναμη” δικογραφία έκανε λόγο ο Χρήστος Μαυρομμάτης, δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια αιματηρής επίθεσης από φασίστες Κροάτες και Έλληνες Χούλιγκαν, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα  Φιλαδέλφεια τη Δευτέρα 7 Αυγούστου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος της οικογένειας υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής η προανάκριση δεν έχει καταλήξει στο ποιος ή ποιοι σκότωσαν τον 29χρονο. Η οικογένεια απαιτεί η δικαιοσύνη να βρει τον ή τους δολοφόνους του παιδιού της χωρίς να θέλει να αδικηθεί κανείς αλλά ούτε και να ευνοηθεί. Αυτό που ζητούν είναι δικαιοσύνη για τον Μιχάλη.

Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος, ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή, ένας καλός άνθρωπος. Ο αδερφός, που μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του, έκανε το αυτονόητο να παρασταθεί ως διάδικος στη διαδικασία που ξεκίνησε την ανακριτική διαδικασία. Αναμένουμε το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα είναι πιο πλήρες. 

Η δικογραφία είναι θολή. Η δικογραφία αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Η προανάκριση δεν έχει καταλήξει στο ποιος ή ποιοι σκότωσαν τον Μιχάλη. Έχουμε μία απαίτηση αυτό να το βρει η ελληνική δικαιοσύνη. Θα παλέψουμε για να βοηθήσουμε η Δικαιοσύνη να πετύχει τους στόχους της. Και είπα κάτι το οποίο αποτελεί και τον στόχο της οικογένειας.

Εμείς δεν θέλουμε κανένας να αδικηθεί και κανένας να ευνοηθεί σε αυτή τη διαδικασία από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι” τόνισε ο κ. Μαυρομάτης.

Οι ευθύνες της αστυνομίας

Αυτό που, επίσης, περιμένει η οικογένεια είναι τα αποτελέσματα τις ΕΔΕ όσον αφορά τις ευθύνες της αστυνομίας γύρω από αυτή την υπόθεση.

Όλοι ξέρετε τις συνθήκες του περιστατικού και τις πλημμέλειες ενδεχομένως της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχέση με τη δημιουργία αυτών των συνθηκών. Δεν θέλω να πω, σε αυτό το κομμάτι υπάρχει μια ΕΔΕ σε εξέλιξη και ενδεχομένως η κατάληξη της ΕΔΕ να φωτίσει λίγο τα πράγματα σε σχέση με τις πλημμέλειες του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Φανταστείτε αυτή η δικογραφία να περαιωθεί από την ανάκριση και να μην έχουμε καταλήξει ως κράτος, ως πολιτεία στο ποιος σκότωσε ή ποιοι συνήργησαν σε αυτό”.

Οι πολιτικοί έχουν άλλες σκοπιμότητες

Σχετικά με τις δηλώσεις του Κροάτη Προέδρου, ότι δεν μπορούν να κρατηθούν 100 άτομα, σχολίασε ότι οι πολιτικοί κάνουν άλλες προσεγγίσεις στο μυαλό τους.

‘Έχουν άλλες σκοπιμότητες. Εμείς οι δικηγόροι έχουμε άλλες προσεγγίσεις σε σχέση με μία υπόθεση. Για εμάς το αντικείμενό μας είναι λίγο πιο περιορισμένο. Ο πρόεδρος της Κροατίας στο μυαλό του έχει άλλες σκοπιμότητες που διαμορφώνουν τις σκέψεις του και διαμορφώνουν και τον λόγο του. Πράγματι, αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δεν γεννάται θέμα και κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της”.

Exit mobile version