Δικηγόρος προσφύγων: Θλιβερή η προσπάθεια να βρουν εξιλαστήρια θύματα σε κατατρεγμένους
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόρος προσφύγων: Θλιβερή η προσπάθεια να βρουν εξιλαστήρια θύματα σε κατατρεγμένους

SHARE THIS

"Είναι πάρα πολύ ανησυχητικό, να κατασκευάζεις ενόχους ανθρώπους κατατρεγμένους, ξεπερνά τα όρια της απανθρωπιάς".

Τη δική της αιχμηρή απάντηση δίνει η Αικατερίνη Γεωργιάδου, μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των προσφύγων που έπεσαν θύματα ακροδεξιού παραληρήματος όταν απήχθησαν στον Έβρο από “αυτόκλητους σερίφηδες“, στα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές.

Από το βήμα της Βουλής, κατά την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων, ο Πρωθυπουργός στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις φωτιές που κατακαίνε τη χώρα για 13η μέρα άφησε να εννοηθεί πως, ενδεχομένως, “η πυρκαγιά άναψε σε περιοχή που αποτελεί διαδρομή μετακίνησης μεταναστών“, ενώ δήλωσε ότι “δεν ξέρουμε αν είναι από αμέλεια ή από πρόθεση.”

Μιλώντας η Αικατερίνη Γεωργιάδου Στο Κόκκινο, εξέφρασε τις ανησυχίες της για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση που κατασκευάζει ενόχους προσπαθώντας να βρουν εξιλαστήρια θύματα.

Είναι πολύ θλιβερό που έχουν φτάσει στο σημείο όχι μόνο να τους αρνούνται την είσοδο στη χώρα αλλά να κατασκευάζουν και κατηγορητήρια και να τους καθιστούν κατηγορούμενους και ενόχους για πράξεις για τις οποίες δεν έχουν καμία σχέση.

Είναι πάρα πολύ ανησυχητικό, να κατασκευάζεις ενόχους ανθρώπους κατατρεγμένους ξεπερνά τα όρια της απανθρωπιάς, είναι θλιβερό το κλίμα που δημιουργείται, η παραπλάνηση που επιχειρείται, όλη αυτή η προσπάθεια να βρουν εξιλαστήρια θύματα σε ανθρώπους κατατρεγμένους.

Ο κύριος πρωθυπουργός θα έπρεπε να σεβαστεί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Έχουμε μια βασική αρχή σε ένα κράτος δικαίου που λέγεται αρχή διάκρισης των εξουσιών. Ο πρωθυπουργός δεν σέβεται, κατά την άποψη της υπεράσπισης, την βασική αρχή. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό να ακούγονται όλα αυτά από τα χείλη του πρωθυπουργού“.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ – 105,.5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ – 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 by 105,5 Sto Kokkino

Exit mobile version