Διοίκηση Σχολής ΚΘΒΕ σε καθηγητές: «Αποκηρύξτε την κατάληψη για να πληρωθείτε»
EUROKINISSI ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διοίκηση Σχολής ΚΘΒΕ σε καθηγητές: «Αποκηρύξτε την κατάληψη για να πληρωθείτε»

SHARE THIS

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μία νέα κατάληψη, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του ΠαΠελ.

Μετά την σύσσωμη παραίτηση του καθηγητικού σώματος στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, έχουν να αντιμετωπίσουν εκβιασμούς “διοικητικών παιχνιδιών”.

Πιο συγκεκριμένα, το ζήτημα αφορά τη πληρωμή των καθηγητών για τον μήνα του Ιανουαρίου για τις ώρες που δεν έγιναν μαθήματα. Ζητείται  από τους καθηγητές να δηλώσουν εγγράφως στη Γραμματεία της Σχολής α) είτε ότι δεν έκαναν μαθήματα τον Ιανουάριο γιατί η σχολή είχε κατάληψη, συνεπώς η απώλεια των ωρών δεν ήταν δική τους ευθύνη, οπότε θα πληρωθούν κανονικά σαν να είχαν κάνει μάθημα αυτές τις ώρες, είτε β) να δηλώσουν, εγγράφως πάντα, ότι υποστηρίζουν την κατάληψη οπότε δεν θα πληρωθούν τον Ιανουάριο.

Δηλαδή άνθρωποι που άφησαν τη δουλεία τους δείχνοντας την αλληλεγγύη τους και την στήριξη τους εμπράκτως στις διαμαρτυρίες των καλλιτεχνών έναντι στην υποβάθμιση των σπουδών τους, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα δίλλημα που μόνο εκβιαστικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Άνθρωποι που μετά τη παραίτηση τους θα χάσουν ήδη τον μισθό τους, καθώς παραιτήθηκαν για ηθικούς λόγους –  έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στις παραπάνω επιλογές. Η διοίκηση συνεπώς προσπαθεί να μην δώσει ότι τους οφείλει το θέατρο εμφανίζοντας το θέμα ως μια διοικητική «λεπτομέρεια».

Οι καθηγητές δεν θα έπρεπε να μπαίνουν σε διλήμματα που εκβιάζεται η άποψη τους και τρομοκρατείται η απόφαση τους να στηρίξουν τους καλλιτέχνες. Ο μισθός τους τον Ιανουάριο είναι η τελευταία οφειλή που θα έπρεπε να λάβουν συμφωνούν ή όχι με τον αγώνα των σπουδαστών.

Όπως αναφέρεται και στην Efsyn το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ως εκ τούτου αναμένονται οι διευκρινίσεις της Διοίκησης της Σχολής του ΚΘΒΕ και η αντίδραση του ΔΣ και του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ απάντησε:

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέριος Πελτέκης για το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», επικοινώνησε με τη δημοσιογράφο Νόρα Ράλλη και δήλωσε τα εξής:

Α. Δεν είναι ενήμερος για τίποτα από όλα τα παραπάνω.

Β. Δεν έχει γίνει κανένα Δ.Σ. μετά την παραίτηση των καθηγητών και πέρα από αυτό, κανένας δεν του είπε τίποτα για τα προαναφερθέντα.

Γ. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι οποιοσδήποτε από τον οργανισμό προέβη σε μια τέτοια ενέργεια κι εάν κάποιος διοικητικός υπάλληλος το έκανε ή όποιος άλλος, ο ίδιος δεν έχει ενημερωθεί σχετικά και του φαίνεται αδιανόητο.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μία νέα κατάληψη. Αυτή τη φορά, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο.

Exit mobile version