Δολοφονία Ζακ: Ενοχή κοσμηματοπώλη-μεσίτη και απαλλαγή των αστυνομικών προτείνει ο εισαγγελέας
EUROKINISSI ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Ζακ: Ενοχή κοσμηματοπώλη-μεσίτη και απαλλαγή των αστυνομικών προτείνει ο εισαγγελέας

SHARE THIS

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε ότι ο μεσίτης και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου ενήργησαν τιμωρητικά και ήταν τα δικά τους χτυπήματα που οδήγησαν στον θάνατο του Ζακ.

Να κηρυχθούν ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία πρότεινε για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον μεσίτη ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος στη δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, ενήργησαν τιμωρητικά και ήταν τα δικά τους χτυπήματα που με σφοδρότητα εξαπέλυσαν που συνδέονται αιτιωδώς με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που ενεργοποίησαν μηχανισμό στρες στο θύμα και οδήγησαν στον θάνατο του.

Ο εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν δέχτηκε το αίτημα της οικογένειας του θύματος για αλλαγή της κατηγορίας από θανατηφόρο σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «οι κατηγορούμενοι ενεργώντας με πρόθεση, επιδεικνύοντας μένος και τιμωρητική διάθεση, ο μεν πρώτος κλότσησε 5 φορές και 3 από αυτές πέτυχαν την τζαμαρία και το κεφάλι του θανόντα».

«Ο δεύτερος κλότσησε 9 φορές και 5 αυτές πέτυχαν τον θανόντα. Το ευπαθές δε μέρος του σώματος, η σφοδρότητα των χτυπημάτων, το μέσο και ο εν γένει τρόπος, σε συνδασμό με το γεγονός ότι ο θανόντας είχε τραυματιστεί και αιμοραγούσε και έρπωντας ευρισκόμενος προσπαθούσε να εξέλθει, θα μπορούσαν να επιφέρουν σε αυτόν κίνδυνο για τη ζωή του.».

«Ήθελαν να προκαλέσουν και αφετέρου γνώριζαν και ήθελαν τις περιστάσεις ως δυνάμενες να προακλέσουν θάνατο. Τα ως άνω πολλαπλά τραύματα συνδέονται αιτιωδώς με τον θάνατο του θύματος και αποτελούν τη μόνη ενεργό και αποτελεσματική αιτία πρόκλησης. Ο θάνατος δεν θα επέρχετο αν το θύμα δεν είχε πληγεί κατά το ανωτέρω περιγραφέντα τρόπο, επανειλλημένος και με σφοδρότητα από τους κατηγορουμένους» τόνισε ο εισαγγελέας.

Αντιθέτως, εισηγήθηκε ότι οι τέσσερις αστυνομικοί θα πρέπει να απαλλαγούν από την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι ενήργησαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους, «πως δεν μπορούσαν να ενεργήσουν διαφορετικά και δεν έκαναν χρήση αδικαιολόγητης βίας».

Παρούσα στην αίθουσα εκτός από την οικογένεια του θύματος και οι μητέρες του Παύλου Φύσσα, της Ερατούς και της Γαρυφαλλιάς.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων της οικογένειας του θύματος.

Exit mobile version