Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητών από καθηγητή Νομικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητών από καθηγητή Νομικής

SHARE THIS

Τη διεξαγωγή της έρευνας διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά τη δημόσια καταγγελία φοιτητών πως καθηγητής «έκοψε» φοιτητή από τις εξετάσεις γιατί δεν ενέδωσε.

Από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δόθηκε διαταγή για εισαγγελική έρευνα, μετά τη δημόσια καταγγελία από το σύλλογο φοιτητών στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητών από καθηγητή τους.

Η εισαγγελία της Αθήνας θα εξετάσει τη βασιμότητα των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας και θα ερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της παράνομης βίας αλλά και αδικημάτων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο καθηγητής ζήτησε σεξουαλική επαφή από φοιτητή και όταν αυτός αρνήθηκε, τον έκοψε στο μάθημα, ενώ σημειώνεται ότι υπάρχουν κι άλλα περιστατικά.

«Η σχολή δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση» κατήγγειλαν οι φοιτητές. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Φοιτητών Νομικής του ΕΚΠΑ προχώρησαν σε ψήφισμα, το οποίο υπογράφουν οι περισσότερες φοιτητικές παρατάξεις, και αναφέρει ότι καθηγητής παρενόχλησε σεξουαλικά φοιτητή ενώ δεν δίστασε να κόψει πρωτοετή φοιτητή όταν δεν θέλησε να προχωρήσει σε ερωτική επαφή μαζί του.

«Τετοια άτομα και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στη σχολή μας. Αξίζουμε ένα περιβάλλον σπουδών που θα αισθανόμαστε όλοι και όλες ασφαλείς. Aπαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή του από τη Νομική Σχολή Αθηνών και την τοποθέτηση τόσο του τμήματος όσο και του Ιδρύματος» τονίζεται ακόμη στο ψήφισμα των φοιτητών.

Exit mobile version