Καταγγελία για καθηγητή της Νομικής: Παρενοχλούσε φοιτητές & απαιτούσε σεξουαλική επαφή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για καθηγητή της Νομικής: Παρενοχλούσε φοιτητές & απαιτούσε σεξουαλική επαφή

SHARE THIS

«Η σχολή δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση. Ομοίως και ο συνήγορος του Φοιτητή που συνιστούν δικαστική προσφυγή» καταγγέλλουν οι φοιτητές.

Μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, από τον Σύλλογο Φοιτητών Νομικής του ΕΚΠΑ, που σε ψήφισμά του αναφέρει ότι καθηγητής παρενόχλησε σεξουαλικά φοιτητή ενώ δεν δίστασε να κόψει πρωτοετή φοιτητή όταν δεν θέλησε να προχωρήσει σε ερωτική επαφή μαζί του.

Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών σημειώνεται μάλιστα ότι δεν πρόκειται για ένα μόνο περιστατικό, ενώ δηλώνουν ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα.

«Στη σχολή μας διδάσκει ένας καθηγητής ο οποίος συστηματικά προσεγγίζει και παρενοχλεί φοιτητές. Η συμπεριφορά του αυτή ξεκίνησε ήδη όσο βρισκόταν σε διδακτορικό επίπεδο και είχε την ευκαιρία επαφής με τους φοιτητές ως επιτηρητής στις εξετάσεις και συνεχίζεται μέχρι σήμερα εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως καθηγητής» καταγγέλλουν οι φοιτητές.

«Τέτοια άτομα και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στη σχολή μας. Αξίζουμε ένα περιβάλλον σπουδών που θα αισθανόμαστε όλοι και όλες ασφαλείς. Aπαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή του από τη Νομική Σχολή Αθηνών και την τοποθέτηση τόσο του τμήματος όσο και του Ιδρύματος» τονίζεται στο ψήφισμα των φοιτητών.

Ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά συνέβη προ κορονοϊού, σε δια ζώσης εξεταστική. Τότε, κατά τη διάρκεια εξέτασης προσέγγιζε συνεχώς ένα φοιτητή και κατά την παράδοση των γραπτών κοιτούσε για ώρα επίμονα το πάσο του, όπως αποδείχτηκε για να συγκρατήσει το όνομά του.

Την ίδια κιόλας μέρα του έστειλε αίτημα σε διάφορα social media και ήδη στα πρώτα μηνύματα συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ», εδραιώνοντας την ιδιότητά του, όπως σημειώνεται στο ψήφισμα.

Στη συνέχεια οι φοιτητές περιγράφουν ότι ο συγκεκριμένος επικοινωνούσε με τον φοιτητή και τον εκβίαζε εμμέσως να απαντάει στα μηνύματά του για να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του.

Τον έκοψε στο μάθημα επειδή αρνήθηκε τη συνεύρεση

«Η παραβιαστική αυτή συμπεριφορά κορυφώθηκε εν τέλει μετά από λίγο με το απαράδεκτο μήνυμα του Χ.Χ. «Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε». Ο φοιτητής τρομοκρατήθηκε και τον μπλόκαρε από τα social media με αποτέλεσμα ο Χ.Χ. να τον κόψει με 2 στο μάθημα.

Στην ανακοίνωση των φοιτητών γίνεται αναφορά για τη δυσκολία του φοιτητή να βρει το δίκιο του, ενώ τονίζεται ότι τα περιστατικά που ακολούθησαν ήταν πολλά αφού ο επιτηρητής έγινε και καθηγητής στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ σήμερα είχε γίνει κάλεσμα για κινητοποίηση στον Κοσμήτορα ενάντια στη δράση του.

Το ψήφισμα:


Exit mobile version