Εκκένωση της κατάληψης στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ από την ΕΛΑΣ με δέκα συλλήψεις
EUROKINISSI (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκένωση της κατάληψης στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ από την ΕΛΑΣ με δέκα συλλήψεις

SHARE THIS

Οι συλλήψεις έρχονται να προστεθούν στις πολλές προσαγωγές αλληλέγγυων, που ήθελαν να αφήσουν τρόφιμα στους καταληψίες.

Την υπό κατάληψη πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών εκκένωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ. προχωρώντας παράλληλα σε δέκα προσαγωγές, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που παραμένουν μέχρι αυτήν την ώρα, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χωρίς προς το παρόν να έχουν αναφερθεί τραυματίες.

«Η αστυνομία με την έγκριση του πρύτανη είναι αυτή που παρεμποδίζει εδώ και 18 μέρες την ελευθερία της απρόσκοπτης μετακίνησης όλων στους χώρους του πανεπιστημίου» σημείωσε η συνέλευση σε χθεσινοβραδινή της ενημέρωση αφού οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευε και απειλούσε ακόμα και σε περαστικούς να διαβούν στο χώρο έξω από το κτίριο.

Σημειώνεται ότι οι σημερινές συλλήψεις έρχονται να προστεθούν στις πολλές προσαγωγές αλληλέγγυων, που ήθελαν να αφήσουν τρόφιμα στους καταληψίες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και για παράνομη βία

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα (30-3-2023) στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 10 άτομα για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και για παράνομη βία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο υπό κατάληψη κτίριο της Πρυτανείας του Ε.Κ.Π.Α. από ανωτέρω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Δ.Α.Ε.Α. και της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Στο εσωτερικό του κτιρίου εντοπίστηκαν 10 άτομα (6 άνδρες και 4 γυναίκες), οι οποίοι οδηγήθηκαν στην έδρα της Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και το κτίριο παραδόθηκε σε αρμόδιο υπάλληλο.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Exit mobile version