Ελεύθερες παραλίες: Μια πρώτη νίκη για το κίνημα στη Θάσο
FACEBOOK. COM/ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΑΣΟΥ/ FREE THE BEACHES ON THASSOS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερες παραλίες: Μια πρώτη νίκη για το κίνημα στη Θάσο

SHARE THIS

Οι επιχειρηματίες απομάκρυναν ομπρέλες κατά τη διάρκεια της νύχτας από την παραλία Ατσπάς.

Μια ακόμα νίκη μετράει το κίνημα των πολιτών που απαιτούν ελεύθερες και προσβάσιμες στο κοινό παραλίες, κίνημα που έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, μια πρώτη νίκη πέτυχαν τα μέλη της πρωτοβουλίας κατοίκων που δραστηριοποιείται με αντίστοιχο σκοπό στη Θάσο, ομάδα που δε μετράει παρά λίγες μέρες από την ιδρυτική της συνάντηση.

Όπως αποκαλύπτεται από φωτογραφίες χθες και σήμερα, που ανάρτησαν μέλη της πρωτοβουλίας, τα ομπρελοκαθίσματα στην παραλία Ατσπάς μειώθηκαν αισθητά, καθώς χθες το πάνω μέρος της παραλίας ήταν καλυμμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ σήμερα ήταν άδειο.

Η «αποσυμφόρηση» της παραλίας από τον επιχερηματία έγινε χτες (8/8) κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπό τον φόβο και μόνο της πρώτης προγραμματισμένης δράσης της πρωτοβουλίας, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη (9/8), στη Σκάλα Μαριών.

«Και μόνο υπό τον φόβο των κινητοποιήσεων φαίνεται να υποχωρούν! Θα είμαστε αύριο εκεί να το διαπιστώσουμε και ενδεχομένως να απολαύσουμε την ελεύθερη παραλία. Ραντεβού αύριο το πρωί», αναφέρει χαρακτηριστικά χθεσινοβραδινή ανάρτηση του κινήματος, με φωτογραφίες όπου διακρίνονται άνθρωποι να πραγματοποιούν εργασίες ώστε να μειωθούν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες.

«Φυσικά έχει πολύ μέλλον ακόμα για να έρθει σε νόμιμα και ευχάριστα για όλους πλαίσια» σημειώνουν τα μέλη της πρωτοβουλίας σε σημερινή τους ανάρτηση.

Φώτο από την ομάδα του facebook «Κίνημα ελεύθερης παραλίας Θάσου»

 

Φώτο από την ομάδα του facebook «Κίνημα ελεύθερης παραλίας Θάσου»

Exit mobile version