Ελεύθερες παραλίες: Το κίνημα εξαπλώνεται και στη Θάσο
FACEBOOK. COM/ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΑΣΟΥ/ FREE THE BEACHES ON THASSOS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερες παραλίες: Το κίνημα εξαπλώνεται και στη Θάσο

SHARE THIS

Η πρώτη δράση των κατοίκων θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, σε παραλία της περιοχής.

Γιγαντώνεται και ολοένα το κίνημα για την επανοικειοποίηση του ελληνικού αιγιαλού από πολίτες, με νέες περιοχές να προστίθενται συνεχώς στον χάρτη των δράσεων.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ στη Θάσο πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Κίνησης για Ελεύθερες Παραλίες, με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτησή τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «οι παρευρισκόμενοι εκδήλωσαν τη θέληση τους να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα στις ελεύθερες παραλίες και στην ανεμπόδιστη πρόσβαση στη θάλασσα».

«Το καθεστώς που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στις παραλίες της χώρας, που επιβάλλει είτε να χρυσο-πληρώνουμε το μπάνιο μας, είτε να αποκλειόμαστε πρέπει να σπάσει» υπογραμμίζουν τα μέλη της Κίνησης, επισημαίνοντας συνάμα τις ευθύνες κυβερνήσεων, δήμων και κρατικών υπηρεσιών γι’ αυτή την κατάσταση «ανομίας και παρανομίας».

Το ραντεβού της ομάδας είναι για την Τετάρτη στις 11 το πρωί σε παραλία των Μαριών που όπως αναφέρουν «έχει καταληφθεί εξολοκλήρου από ξαπλώστρες και ομπρέλες».

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Χτες πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Κίνησης για Ελεύθερες Παραλίες Θάσου με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, κατοίκων και παραθεριστών του νησιού.

Η συζήτηση ήταν πλούσια και η διάθεση για δράση πολύ έντονη οι παρευρισκόμενοι εκδήλωσαν τη θέληση τους να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα στις ελεύθερες παραλίες και στην ανεμπόδιστη πρόσβαση στη θάλασσα. Το καθεστώς που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στις παραλίες της χώρας, που επιβάλλει είτε να χρυσο-πληρώνουμε το μπάνιο μας, ή να αποκλειόμαστε πρέπει να σπάσει.

Κυβερνήσεις, Δήμοι και κρατικές υπηρεσίες είναι συνυπεύθυνες στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης της ανομίας και της παρανομίας των επιχειρηματικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στις παραλίες. Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που ορίζει ο νόμος.

Η πρώτη μας δράση αποφασίστηκε να γίνει την Τετάρτη 9 Αυγούστου σε παραλία των Μαριών που έχει καταληφθεί εξολοκλήρου από ξαπλώστρες και ομπρέλες. Θα συγκεντρώθουμε στις 11πμ στο κέντρο της Σκάλας Μαριών και έπειτα θα κατευθυνθούμε στην παραλία, όπου θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην πρόσβαση στην παραλία.

Προσκαλούμε -Κοινοποιουμε – Συμμετέχουμε».

 


facebook. com/ Κίνημα ελεύθερης παραλίας Θάσου/ Free the beaches on Thassos
Exit mobile version