Ελεύθερες παραλίες: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερες παραλίες: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου

SHARE THIS

Η Αττική φαίνεται να ακολουθεί τον δρόμο που χαράσσουν τα νησιά, διεκδικώντας την απελευθέρωση του δημοσίου χώρου.

Ολοένα και μεγαλώνει το κίνημα για ελεύθερες παραλίες, με τους πολίτες να είναι αποφασισμένοι να πάρουν πίσω τον δημόσιο χώρο που τους έχει παράνομα καταληφθεί από ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα επιχειρήσεων.

Το κίνημα που έχει αγκαλιαστεί σε διάφορα μέρη της χώρας, δυναμώνει, με τις κινητοποιήσεις των πολιτών να συνεχίζονται ακόμη και πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Σελίδες στο Facebook που μετρούν χιλιάδες μέλη, ενημερώνουν για τις νέες κινητοποιήσεις των πολιτών με στόχο τις ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες για όλους και το μπλόκο στην αυθαιρεσία των επιχειρηματιών.

Στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν χθες δύο κινητοποιήσεις σε Ποτίδαια και Νικήτη, ενώ σήμερα, 7 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί ακόμα μία στο δημαρχείο Σιθωνίας.

Ακόμη, όπως ενημερώνουν στη σελίδα «Κίνημα πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική», αποφασίστηκαν νέες κινητοποιήσεις για το Σάββατο 12 ή την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Το κίνημα για ελεύθερες παραλίες έφτασε και στην Αττική

Το κίνημα για ελεύθερες παραλίες όμως, έφτασε και στην Αττική! Ειδικότερα, σε μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής στην Ανάβυσσο, όπου βρέθηκε την Κυριακή (06/08) η ΕΡΤ, όλη η αμμουδιά έχει καταληφθεί από τους επιχειρηματίες και για όποιον θέλει να κάνει ελεύθερα το μπάνιο του, πρέπει να απλώσει την πετσέτα του πάνω στις πέτρες.

«Εδώ ο κόσμος δεν είναι τουρίστες αλλά είναι οι χιλιάδες κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής, γιατί εδώ βρίσκουν διέξοδο και παίρνουν μια ανάσα τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές τα 5 εκατομμύρια κόσμος που μένει στην Αθήνα. Δεν μπορεί αυτός ο κόσμος να πληρώνει τα 20, 30, τα 100 και 150 ευρώ για να κάνει ένα μπάνιο», δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Πέτρος Φιλίππου.

Η Αττική φαίνεται να ακολουθεί τον δρόμο που χαράσσουν τα νησιά, διεκδικώντας την απελευθέρωση του δημοσίου χώρου των θαλασσών.

Exit mobile version