Χαλκιδική: Στο προσκήνιο καταγγελία για ξυλοδαρμό ηλικιωμένου ζευγαριού σε beach bar τον Ιούνιο 2022
AP/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ THANASSIS STAVRAKIS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Στο προσκήνιο καταγγελία για ξυλοδαρμό ηλικιωμένου ζευγαριού σε beach bar τον Ιούνιο 2022

SHARE THIS

«Ούτε μπροστά ούτε πάνω πετσέτα να ακουμπήσω, ούτε τίποτα. Έρχεται λοιπόν κι αρχινάει να βρίζει. «Θα σας πνίξω», «θα σας πετάξω».

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία ηλικιωμένου ζευγαριού που ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή το κίνημα πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Τον Ιούνιο του 2022 δύο ηλικιωμένοι 74 και 70 ετών πήγαν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην παραλία Κασταμονίτη στη Χαλκιδική. Εκεί, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, οι υπεύθυνοι ενός beach bar όχι μόνο τους απαγόρεψαν να συνεχίσουν το μπάνιο τους αλλά τους χτύπησαν στέλνοντας τους στο νοσοκομείο.

Μιλώντας η 70χρονη στο Mega ανέφερε πως «Σάββατο πρωί δέκα η ώρα, λόγω του ότι είμαι χειρουργημένη στον εγκέφαλο, πηγαίναμε πρωί δέκα η ώρα. Ήμασταν δύο μέτρα μακριά από τις ξαπλώστρες τους σε μέρος δημόσιο. Ούτε μπροστά ούτε πάνω πετσέτα να ακουμπήσω ούτε τίποτα. Έρχεται λοιπόν κι αρχινάει να βρίζει.

«Θα σας πνίξω», «θα σας πετάξω», πολλές βρισιές… Κι εγώ η αθεόφοβη για να μη σηκωθεί ο άνδρας μου σηκώνομαι και λέω «κύριε, γιατί είμαστε αχάριστοι; Τι μας προσφέρατε και είμαστε αχάριστοι;». Μου δίνει μια μπουνιά στο μέρος που είμαι χειρουργημένη και πέφτω κάτω στην άμμο, σηκώνεται ο σύζυγος λέει “τι κάνεις; Η γυναίκα μου είναι χειρουργημένη”.

Περιλαμβάνει τον άνδρα μου, του βάζει τρικλοποδιά, 74 χρόνων ο άνθρωπος, τον ρίχνει κάτω, του ξεσκίζει την μπλούζα, με το ένα χέρι τον πατούσε στον λαιμό, κι ένα χέρι, καβάλα δηλαδή σαν το γαϊδούρι, στα πλευρά. Να φωνάζω βοήθεια και να μην έρθει κανένας… Έτρεξε μία κοπέλα, άγνωστη, που δεν την ξέρω να την ευχαριστήσω», συμπλήρωσε η 70χρονη.

Για την επίθεση είχαν συλληφθεί τότε, εντός των ορίων του αυτοφώρου, τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σχετικά με περιστατικό -το οποίο εσχάτως αναπαράγεται σε δημοσιεύματα του Τύπου και αναφέρεται σε επίθεση από υπεύθυνο παραλιακού καταστήματος, στην περιοχή της Χαλκιδικής, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού-διευκρινίζεται ότι αυτό έλαβε χώρα πριν από ένα χρόνο, συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2022.

Για την επίθεση είχαν συλληφθεί τότε, εντός των ορίων του αυτοφώρου, τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές, τηρώντας απαρέγκλιτα το νόμο και επιχειρώντας πάντοτε στη βάση αυτού, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να παρανομεί.

Στην ελληνική επικράτεια οι νόμοι ισχύουν, προστατεύοντας τα δικαιώματα των πολιτών και επισκεπτών και τιμωρώντας όσους τα αμφισβητούν και υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας»

Exit mobile version