Ελεύθεροι οι αγωνιζόμενοι φοιτητές που δέχθηκαν το αστυνομικό όργιο καταστολής! (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι οι αγωνιζόμενοι φοιτητές που δέχθηκαν το αστυνομικό όργιο καταστολής! (Video)

SHARE THIS

Με χειροκροτήματα και υψωμένες γροθιές περίμεναν εκατοντάδες αλληλέγγυοι τους συλληφθέντες φοιτητές έξω από το δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από τις μαζικές κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος, οι 31 φοιτητές που συνελήφθησαν κατά το όργιο αστυνομικής καταστολής και βίας στο ΑΠΘ, αφέθηκαν πριν από λίγο ελεύθεροι.

Το αλληλέγγυο πλήθος περίμενε τους αγωνιζόμενους φοιτητές έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τους υποδέχτηκε με χειροκροτήματα και υψωμένες γροθιές.

Οι φοιτητές, υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης στους 31 συλληφθέντες που οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Η δίκη τους θα πραγματοποιηθεί σε τακτική δικάσιμο, ενώ σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα.

«Ποτάμι» φοιτητών απέναντι στην κυβερνητική καταστολή

Φοιτητές κινητοποιούνται σήμερα σε όλες τις Πρυτανείες των ΑΕΙ της χώρας, διαμαρτύρονται για το χθεσινό όργιο καταστολής της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ, που άνδρες των ΜΑΤ βασάνισαν σέρνοντας ημίγυμνο φοιτητή στο έδαφος.

Φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, που σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή, ανήρτησαν πανό στη βάση του αγάλματος του Αριστοτέλη στο οποίο αναγράφεται:

«Ο Αριστοτέλης θα ντρεπόταν για την πολιτική σας» και υπογραφή «Φ/Σ Θεσσαλονίκης».

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα, φοιτητική σύλλογοι ανάρτησαν γιγαντοπανό στα Προπύλαια, για να καταδικάσουν τη σύλληψη των συναδέλφων τους και την ωμή βία κατά της κινητοποίησης στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

«Οι φοιτητές ζητούν μόρφωση – υγεία. Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία – Ο νόμος δε θα εφαρμοστεί – Πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές».

Για σήμερα είναι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις σε όλες τις Πρυτανείες των ΑΕΙ της χώρας, με αίτημα το αυτονόητο, να επιστρέψουν ως φοιτητές στο φυσικό τους χώρο, τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Exit mobile version