Ενδοοικογενειακή βία: 30 καταγγελίες το τελευταίο 24ωρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενδοοικογενειακή βία: 30 καταγγελίες το τελευταίο 24ωρο

SHARE THIS

Η "κόλαση" της ενδοοικογενειακής βίας έχει πάρει διαστάσεις "πανδημίας".

Τρομάζει ο αριθμός των καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία. Μόνο μέσα σε ένα 24ωρο έγιναν συνολικά 30 σχετικές καταγγελίες, ενώ σε 14 ανήλθαν οι συλλήψεις.

Βέβαια, ο μηχανισμός φαίνεται να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά μετά το περιστατικό στη Δάφνη   και τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας που είχε γίνει, αλλά η ΕΛ.ΑΣ αδιαφόρησε. Το αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας όμως, ήταν μια ακόμη γυναικοκτονία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν και συνέλαβαν 14 άτομα για παραβάσεις, μεταξύ άλλων, της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Ενδεικτική της “πανδημίας” ενδοοικογενειακής βίας είναι και η υπόθεση στην Ρόδο, με τον 47χρονο σύζυγο να μαχαιρώνει τη σύζυγό του στο λαιμό και σε άλλα σημεία επειδή εκείνη του είπε να χωρίσουν.

Ευτυχώς, η 36χρονη σώθηκε και είναι καλά στην υγεία της, ενώ ο 47χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

 

Exit mobile version