Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Ενοχλημένη από τις αντιδράσεις μετά την πρόταση για Μίχο
EUROKINISSI ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Ενοχλημένη από τις αντιδράσεις μετά την πρόταση για Μίχο

SHARE THIS

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία της «για τις τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης».

Ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα και τις αντιδράσεις για την εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό και τον βασικό κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο, εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, «χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, τονίζει ότι η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται, στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας».

Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία της «για τις τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχονται» και επισημαίνει ότι «πρακτικές αυτού του είδους δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του 55χρονου βασικού κατηγορούμενου για το κακούργημα του βιασμού και να μετατραπεί η μαστροπεία που αντιμετώπιζε σε μια πιο ήπια μορφή, σε αυτή της διευκόλυνσης της ανήλικης να εκδίδεται!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΕ:

«Με αφορμή δημοσιεύματα με απαξιωτικούς τίτλους, αλλά και δηλώσεις δικηγόρων και πολιτικών προσώπων, που στρέφονται σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού για το περιεχόμενο της πρότασής της σε δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, τονίζει ότι η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται, στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας και να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και προσβολής του ελεύθερου και ανεξάρτητου φρονήματός τους.

Εκφράζει δε για πολλοστή φορά την ανησυχία της για τις τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχονται, και επισημαίνει ότι πρακτικές αυτού του είδους δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου».

Exit mobile version