Ένταση και χημικά επιφύλασσε στους ήρωες της πανδημίας η ΕΛΑΣ έξω από το Υπ. Υγείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση και χημικά επιφύλασσε στους ήρωες της πανδημίας η ΕΛΑΣ έξω από το Υπ. Υγείας

SHARE THIS

Τα χειροκροτήματα στους ήρωες της πανδημίας, δεν σίγησαν απλώς. Αντικαταστάθηκαν από τα χημικά των αστυνομικών.

Ένταση επικράτησε στη συγκέντρωση των υγειονομικών έξω από το υπουργείο Υγείας. Κάνοντας χρήση χημικών, οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν εργαζομένους των νοσοκομείων «Άγιος Σάββας», «Γεννηματάς» και «Θριάσιο», καθώς και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που διαμαρτύρονταν για την εκδικητική απόλυση του προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Οι εργαζόμενοι,  που προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο, εισέπραξαν τη βίαιη απώθηση των αστυνομικών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές ζητούν -μεταξύ άλλων- την ανανέωση της σύμβασης εργασίας του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», Κώστα Καταραχιά.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στις 12 στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και πορεία μέχρι το υπουργείο.

Οι διαδηλωτές αιτήθηκαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, κάτι που για ακόμη μία φορά δεν κατέστη δυνατό, καθώς, όπως αναφέρουν, «το υπουργείο είναι αρνητικό όσον αφορά τον σκοπό της συγκέντρωσης».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καταραχιάς είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός σε όλη τη χώρα, του οποίου η σύμβαση δεν πήρε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκ νέου σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες, μαζί με εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικών σωματείων, ζητούν να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστών και να γίνουν προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.

Στο μεταξύ, αυξημένος είναι ο αριθμός των εισαγωγών και μεγάλη η πίεση στις ΜΕΘ covid. Το νοσοκομείο Γεννηματάς ξεκίνησε την εφημερία του στις 8 το πρωί με μία μόνο κενή κλίνη ΜΕΘ.

Το Παπανιολάου ολοκλήρωσε την εφημερία του με 34 εισαγωγές. Εκεί νοσηλεύονται 91 ασθενείς στις απλές κλίνες covid και 29 είναι οι διασωληνωμένοι.

Exit mobile version