Επιστολή Δ. Βερβεσού στην CCBE για τις αισχρές δηλώσεις Κροάτη δικηγόρου
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή Δ. Βερβεσού στην CCBE για τις αισχρές δηλώσεις Κροάτη δικηγόρου

SHARE THIS

«Οι δηλώσεις Κροάτη δικηγόρου αναφορικά με τον θάνατο νεαρού φιλάθλου δικαιολογούν και ενθαρρύνουν την οπαδική βία».

Για αντιδεοντολογική συμπεριφορά και προτροπή σε οπαδική βία καταγγέλλει τον Κροάτη δικηγόρο, Νταβορίν Κάρατσιτς, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο τoυ Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE).

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επισημαίνει ότι «Οι δηλώσεις Κροάτη δικηγόρου αναφορικά με τον θάνατο νεαρού φιλάθλου, θύματος τυφλής οπαδικής βίας απάδουν του δικηγορικού λειτουργήματος, ….εκφεύγουν τον υπερασπιστικού ρόλου του δικηγόρου, προσβάλλουν το δικηγορικό επάγγελμα, δικαιολογούν και ενθαρρύνουν την οπαδική βία».

Ο κ Βερβεσός ζητα από τον πρόεδρο της CCBE, να απευθυνθεί στον δικηγορικό Σύλλογο της Κροατίας «Προκειμένου να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του δικηγόρου».

Στην επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα:

Κατόπιν αυτών παρακαλώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να απευθυνθείτε στον οικείο ∆ικηγορικό Σύλλογο της Κροατίας πού είναι µέλος του CCBE προκειμένου να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του και να λάβει επίσημα θέση επ’ αυτού ο εθνικός δικηγορικός Σύλλογος της Κροατίας.

Επισυνάπτονται οι σχετικές δηλώσεις του, όπως είδαν το φως της δημοσιότητας, ιδίως στον ηλεκτρονικό τύπο».

Exit mobile version